Коледните празници през 2020 са по-тихи и спокойни отвсякога, а

...
Коледните празници през 2020 са по-тихи и спокойни отвсякога, а
Коментари Харесай

Подаръците тази Коледа - по-малко харчене, повече лично отношение

Коледните празници през 2020 са по-тихи и спокойни отвсякога, а потребителите търсят най-смислените дарове за своите близки, в които ще вложат по-малко средства, само че повече от себе си. Най-новото изследване на Mastercard разкрива резултати, които приказват за една по-смирена Коледа. 2020 година е предиздвикала над 77% от потребителите в Европа да се замислят за значимите неща в живота, а 65% споделят, че ще са по-внимателни в извършването на покупки по празниците.

Докато 58 на 100 от потребителите показват, че свиват бюджета след сложната година, над половината (51 на сто) споделят, че влагат повече персонално отношение в подаръците и 45 на 100 прекарват повече време в изработването или избора на подарък.

Предизвикателната 2020-а е предиздвикала хората да се замислят повече за другите, като 17% са почнали да поддържат разнообразни благотворителни дела или да вършат дарове на непознати, като метод да оказват помощ на по-нуждаещите се. Почти половината (48%) от европейците са закупили артикули, облагата от които отива в поддръжка на идея, a 14% са дарили непосредствено на благотворителна организация. Още 19% са закупили благотворителни коледни картички тази година.

Европейците са по-внимателни и за това къде пазарят - всеки втори се старае да поддържа личната си общественост: дребни производители и магазини, крафтъри, локални актьори и така нататък 59% пазарят локално, като метод да оказват помощ за възобновяване на общността, 44% са закупили подаръчни карти от локалния дребен бизнес, 61% ще създадат коледния си пазар от локален магазин. Кошници с лакомства (38%), уелнес дарове (37%), фотографии и фотокниги (35%) оглавяват листата на най-смислените дарове за 2020 година, последвани от дарове – прекарвания с околните (32%) и персонализирани украшения за дома (26%).

ТОП 5 СМИСЛЕНИ ПОДАРЪЦИ В ЕВРОПА (по данни от проучването)

1. Домашна кошница с лакомства (38%)

2. Семейни прекарвания (32%)

3. Илюстрации или картини (15%)

4. Персонално стихотворение или роман (12%)

5. Настолни игри (11%)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР