Коледните базари са сред любимите ни места, защото носят толкова

...
Коледните базари са сред любимите ни места, защото носят толкова
Коментари Харесай

Най-красивите коледни базари в Европа

Коледните базари са измежду обичаните ни места, тъй като носят толкоз празнично въодушевление, че няма по какъв начин да не се заредите с позитивно въодушевление, написа каналът във vbox7. Ето и кои са градовете в Европа с най-красивите коледни базари:

Брюж

Разположен в Белгия, този древен град има изумителен коледен базар. На площада се намират занаятчийски сергии и места за ядене. Можете да се разноските с карета из града, да се пързаляте на ледената пързалка или да похапнете от класическия белгийски шоколад.

Талин

Столицата на Естония е мястото, където за първи път на обществено място е сложена коледна елха през 1441 г . Издигната е от търговци и може би това е началото и на първите коледни базари. В остарелия град можете да се разноските сред занаятчийските сергии или да похапнете кървавица с кисело зеле или коледни бисквитки с пипер.

Копенхаген

В Дания се намира един от най-красивите коледни базари. Освен празничните светлини за коледното въодушевление способстват сергиите с греяно вино, датски понички, дървени играчки и обичайни керамични украшения. А парадът на Санта Лучия е музикално шествие , което си заслужава да видите.

Колмар

Готически къщи, калдъръмени улици и средновековни къщи са част от чара на френското градче Колмар, където е ситуиран хубав коледен базар. За празничното въодушевление способстват и ледената пързалка и въртележката.

Инсбрук

На площада на красивото австрийско градче се намира коледен базар, който си заслужава да посетите. Красива архитектура, празнични фестивали и несъмнено обичайните празнични бухтички, пълнени с кисело зеле си заслужават да бъдат видени и опитани.
 коледни базари iStock/Getty Images
Загреб

На територията на хърватската столица са ситуирани 25 коледни базара, разпръснати из целия град. Можете да се разноските до ледената пързалка на площад „ Крал Томислав “ или по празнично украсените градски алеи.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР