Коледна трапеза за бездомни ще бъде организирана за Бъдни вечер

...
Коледна трапеза за бездомни ще бъде организирана за Бъдни вечер
Коментари Харесай

Добротворчество по Коледа: празнична трапеза за хора без дом във Варна

Коледна софра за бездомни ще бъде проведена за Бъдни вечер от варненски мотоклубове. Целта е хората да станат съпричастни към празничната вечер и да не останат сами в миг, когато множеството българи са на трапезата с най-близките си.

Варна

Приготовленията за Коледната софра започнаха още на 23 декември на Цирковата площадка във Варна. На Бъдни вечер и на Коледа празничното събиране ще се организира в обществения център „ Анастасия доктор Железкова “.
Таня Василева, шеф на Дирекция “Социални действия ”- Община Варна: На тази софра те ще получат топла храна, ще има щанд за облекла, където ще се раздават благотворително облекла на тези, които имат нужда от тях.
Храната и облеклата, които останат след Коледната софра, ще бъдат дарени на приюта и раздадени на бездомните за Нова година.
Таня Василева, шеф на Дирекция “Социални действия ”- Община Варна: Към момента в приюта обитават 54 бездомни лица, приютът е оголен с решение на Общински съвет през 2013 година с потенциал 30 места. 2015 година е повишен на 50, а все още потенциалът е 100 места.
През последните години бездомните във Варна се усилват. Любомир имал жилище, като всички останали хора, до момента в който в един миг към този момент не могъл да си заплаща ипотечния заем.
Любомир: Фирмата, която го купи сподели ще живеете по съвместителство с майка си, до момента в който е жива, а по-късно вземем ли ги оставате на открито.
Мъжът е безприютен към този момент 11 години. Намират се положителни другари, които краткотрайно го приютяват.
Любомир: В мази съм бил, само че в никакъв случай не съм бил по улиците, не съм бил, от контейнерите не дълбая, отпадъци не диря, не съм подобен.
Асен Михайлов обаче е открит в безпомощно положение точно край резервоар. Навремето Асен е интернационален водач, имал деца. Днес няма нищо.
Асен Михайлов: Дойде демокрацията, братле! Децата побегнаха. Имах едно хубаво момиче, бях в Съюз на съветските социалистически републики, злато за 1 милион съм ѝ купил. Хвана се с банди, отпътува за Италия, взе дъртак с 15 години по-възрастен от мен. Това ме умъртви!
Двамата мъже са удовлетворени от изискванията в приюта. Намират сили да помислят и за Коледа, макар тежкото си съществуване.
Любомир: Много здраве, доста благополучие на всички в цялата страна... за себе си здраве.Асен Михайлов: За Коледа си поисквам здраве и живот на целия народ, на шефа на личния състав, тъй като са положителни хора.
Тези, които ще посрещнат Рождество на топло и с обичаните хора, не трябва да не помнят, че някъде на открито има хора, като Асен и Любомир, които няма с кого да споделят светлия празник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР