Коледен музикален шедьовър предстои на 22 декември във Варна, по

...
Коледен музикален шедьовър предстои на 22 декември във Варна, по
Коментари Харесай

Люси Дяковска и Плевенската филхармония във Варна с концерт Аве Мария 2021

Коледен музикален шедьовър следва на 22 декември във Варна, по концепция на Люси Дяковска и Плевенската филхармония.

Концертна стратегия с истории за Коледа и Нова година, с обръщение за храброст и мъдрост в начинанията си, за крачките напред всеки ден, за отговорността към нас самите и към обществената среда, за насладата от красивата страст на коледните празници със фамилията.

Една друга среща с публиката, цялостна с вълшебна музикална атмосфера, пресъздадена от Люси Дяковска, в партньорство с над 100 музикални гения. На този концерт чаровната и ексцентрична певица, споделя посредством езика на музиката за очакванията си, подарява с послания публиката за по-добра и здрава 2022-ра година, споделя истории от всички краища на света с мелодии от XVI век до наши дни. Във фестивалния и конгресен център във Варна ще чуем коледна музика от Италия, Франция, Англия, Америка, Русия и България с послания за наслада и уют за идните декемврийски празници. Програмата с красива музика е в аранжимент на Георги Милтиядов, Румен Бояджиев – наследник и Константин Добройков.

Концертът " Аве Мария “ ще бъде показан във Варна на 22 декември. Празничното музикалното събитие ще зарадва варненската аудитория под диригентството на младия Георги Милтиядов. Мястото на креативната среща е Фестивалният и конгресен център в града, а началото – 19 часа.

Първите два от специфичните коледни концерти с името " Аве Мария “ за тази година се организираха с необикновен триумф пред плевенска и софийска аудитория. На концерта, дружно с Плевенската филхармония, в родния си град Плевен певицата беше поканила и неповторимите гласове от Общински хор " Гена Димитрова “ с диригент Анелия Дечева. На диригентският пулт в коледната концертна вечер беше маестро Димитър Косев. А в София на концерта в зала " България “, хазаин беше Националният филхармоничен хор " Светослав Обретенов " с диригент Славил Димитров.

Красив край на вечерта е прочувствената изненадата към публиката с песента " Свети дом “ по музика на Люси Дяковска и текст на нейния дядо Иван Вълев, дълготраен живописен началник на плевенския Северняшки отбор за национални песни и танци, носещ и до през днешния ден неговото име. Аранжиментът на въздействащото произведение, изпълнено с присъединяване и на шест национални певици от упоменатия отбор, е на Георги Милтиядов. Текстът на песента допира всяко сърце, описа за топлината на дома и неговата стойност в живота на всеки човек, за силата на корена, който дава смисъл и очакване на всяко човешко създание, даже когато е надалеч от бащиното огнище.

Подарете си коледна музикална страст с Люси Дяковска, Плевенската филхармония и концертната стратегия " Аве Мария " във  Варна.

По време на концертите се съблюдават всички противоепидемични ограничения по рекомендация на Министерство на здравеопазването. Преди концертите, ще бъде обезпечена опция за тестване посредством мобилна лаборатория.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР