Коледен базар с кауза. Студентите от Софийския университет благотворително продават

...
Коледен базар с кауза. Студентите от Софийския университет благотворително продават
Коментари Харесай

Базар с кауза: Студенти от СУ продават книги и даряват средствата на неонатологии

Коледен базар с идея. Студентите от Софийския университет благотворително продават книги за няколко неонатологични отделения в София.

" Купи книга - подари вяра! " - надловът на самодейността в Алма матер. Четива от всички жанрове бяха събрали доброволците от Студентския съвет на университета.



" Започнахме да ги събираме още от края на тази седмица - от четвъртък, петък. Включително и през днешния ден одобряваме книги, само че бяха останали и от други базари, защото това не е първият базар, който организираме ", сподели Радослав Христов, ръководител на Студентския съвет на СУ.

Книгите се продаваха на разнообразни цени - според от размера си. Събраните средства ще бъдат дарени на 6 неоанталогични отделения в столицата.

" Това е една от най-хубавите начинания на Студентския съвет и продаването на книги е един доста добър метод да се съберат пари за тази идея ", разяснява Яна Цветанова, доброволец.



Цял ден фоайето на Ректората жужеше от хора с коледен дух, които желаеха да поддържат идеята на студентите.

" За страдание и с дарителски акции се постанова да се събират пари за такива начинания и считам, че е хубаво хората, когато могат, да дарят ", сподели Мина Неделчева.

Това е втори благотворителен хартиен базар в университета. Миналата година студентите събраха 3 хиляди лв. за " Българската Коледа ". Надяват се тази година да допринесат за новата идея с повече.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР