Коледата ще е топла и суха без валежи, има съществена

...
Коледата ще е топла и суха без валежи, има съществена
Коментари Харесай

Очаква ни топла Коледа, валежи от сняг ще има около Нова година

Коледата ще е топла и суха без превалявания, има основна възможност за превалявания в края на годината, предвижда синоптикът Анастасия Стойчева в "Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Минималните температури ще са межу 0° и 5°, оптималните най-вече межди 5° и 10°, в регионите, където има по-трайна мъгла температурите ще са малко по-ниски.

Във високата част на планините температурите ще са позитивни, в мъгливите региони температурите ще са сред 2° и 5°. На към 1000 - 1200 метра надморска височина, където ще грее повече слънце, ще има температури над 10°.

Около Нова година ще е много по-хладно спрямо времето по Коледа. Минималните температури ще са сред -5° и 0°, а оптималните сред 0° и 5°.

В интервала 28 декември - 3 януари се чака захлаждане от северозапад, само че в южните региони на страната ще остане с температури мъчно предполагащи да има сняг.

Валежи от сняг ще има най-много в Северозападна България и в планините в Рило-родопската област, а в югоизточните региони преваляванията ще са от дъжд.

В началото на идната седмица се чака да има напълно слаби превалявания, само че те няма да допринесат към общото количество за декември.

Повече за прогнозата за времето вижте.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР