Коледа е вече зад гърба ни и тъй като седмицата

...
Коледа е вече зад гърба ни и тъй като седмицата
Коментари Харесай

5 неща за почистване и организиране у дома между Коледа и Нова година

Коледа е към този момент зад тила ни и защото седмицата преди Нова година нормално е умерено време, това също е страхотна седмица за маратон по разчистване преди Нова година.

Всички знаем, че организирането икономисва време, пари и понижава напрежението, тъй че използвайте последните дни от годината за бързо разчистване и детоксикация на семейството, с цел да се възстановите от паниката на празниците. Ето няколко неща, на които да обърнете по-голямо внимание:

 
1. Разписки, хартия и списания
Хартиената организация се подрежда най-високо в описите с домашен задания. Използвайте тази седмица, с цел да прегледате работното си пространство вкъщи или в офиса и да кажете довиждане на ненужните към този момент касови бележки за дарове, тези купчини празнични каталози и списания, които в никакъв случай не сте прочели. Запазете това, което в действителност ще прочетете, и рециклирайте останалото. Организирайте списанията в офис боксове, а разписките в декоративни кутии за предпазване, тъй че и те да имат собствен дом.

 
ВИЖТЕ ОЩЕ: 
 
2. Оттървете се от опаковъчните хартии и консумативи
 Добави изложение

Сортирайте и организирайте опаковки за дарове, панделки, тиксо, картички, торбички и консумативи за опаковки за дарове. Подредете това, което може да употребявате още веднъж и рециклирайте останалото или го дарете. Преминете към кутиите за дарове: рециклирайте тези, които към този момент не желаете да пазите, и запазете положителните за следващата година.

 
3. Относно зимните палта и пуловери
Сортирайте палтата, пуловерите, ръкавиците и шапките. Ако не сте ги носили през целия сезон, има огромен късмет да не ги носите скоро. Дарете ги допустимо най-скоро на благотворителни организации, които събират такива движимости по това време на годината.

 
ВИЖТЕ ОЩЕ: 
 
4. Почистете хладилника
Може да няма време за цялостно разчистване на хладилника, само че отделете време, с цел да организирате рафтовете и чекмеджетата на хладилника, с цел да видите какво имате, от какво имате потребност и да се подготвите за менюто и гостите на празничния уикенд тази седмица. Трябва да можете да извършите това за 15 минути или по-малко.

 
5. Насладете се на времето вкъщи
 Добави изложение

Насладете се на времето със фамилията, децата, приятелите или всичко изброено нагоре, с цел да се освежите, презаредите и да оставите напрежението след себе си. Направетеси парещ шоколад, насладете се на следобяд с обичаната книга и просто бъдете сега.

Считайте тези задания за някои от първите стъпки, които ще ви оказват помощ да започнете новата година по-щастливи и на чисто!

 
ВИЖТЕ ОЩЕ:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР