“Колебая се дали да се чувствам горд, че се прави

...
“Колебая се дали да се чувствам горд, че се прави
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев пред Пленума на Висшия съдебен съвет: Написали са персонален закон за отстраняването ми

“Колебая се дали да се усещам горделив, че се прави личен закон за една персона, т.е. - за мен, “главния прокурор Иван Гешев ”, за отстраняването му. Или е тъжно за българското съществуване и това, което назоваваме господство на закона и правова страна. Това дискриминация ли е или привилегия? Независимо какво е - не се позволява от българската Конституция. ” Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред Пленума на Висш съдебен съвет по отношение на плановете на служебния правосъден министър Крум Зарков за промени в Наказателно-процесуален кодекс, свързани с “разследването ” на основния прокурор.

“Факт е, че промени би трябвало да се създадат и има такива условия от Европа, само че е реалност и че тези промени ще се употребяват с политическа цел, с цел да се овладее правосъдната система под прикритието на “върховенството на закона ”, сподели още Гешев.

Днес основният прокурор сезира министър Зарков, в което му припомня, че от 2 декември съдът анулира съвсем напълно калпавата разпоредба за движимостите лица, издадена през 2015 година от Христо Иванов. Нужно е час по-скоро да се реши въпросът по какъв начин да се заплаща на специалистите, с цел да не стопират делата поради юридически вакуум, сочи Гешев в писмото си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР