Колата задължително първо трябва да загрее в студеното време. Какво

...
Колата задължително първо трябва да загрее в студеното време. Какво
Коментари Харесай

Какво още да направим, докато колата загрява в студеното време

Колата наложително първо би трябвало да загрее в студеното време. Какво още би трябвало да се направи, до момента в който моторът доближи работна температура?

Преди да стартирате мотора, се предлага включването на консуматорите на сила. Най-лесно е да се задействат спешните светлини, което ще помогне за обновяване на работните електрохимични процеси на батерията.

Така те ще дадат на задвижването добър подтик на мощ. И едвам по-късно може да се започва мотора. Ако автомобилът е оборудван с механична скоростна кутия, тогава ще бъде потребно да се натиснете педала на съединителя до дъно, като това би трябвало да се направи преди моторът да бъде задействан.

По този метод стартирането на задвижващия елемент ще стане, без да се нарушават трансмисионните валове и ще се отстрани спомагателното натоварване, както от самата кутия, по този начин и от стартера.

При автоматизираната скоростна кутия в студа първо би трябвало да загреят нейните съставни елементи и маслената течност, като деликатно се превключва режимите на шофиране с натиснат педал на спирачката. Тоест, до момента в който колата остава на място. Няколко секунди за всеки режим - от D до R - ще бъдат задоволителни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР