Колата се е нагряла на слънцето, а трябва бързо да

...
Колата се е нагряла на слънцето, а трябва бързо да
Коментари Харесай

Народни методи за бързо охлаждане на автомобил, паркиран...

Колата се е нагряла на слънцето, а би трябвало бързо да се потегля, написа auto.blitz.bg. Вижте по какъв начин да действате в тази обстановка и по какъв начин да предотвратим несъразмерното нагряване на салона.

В първия най-горещ ден от лятото вие се приближавате към вашата кола, отваряте вратата и откривате, че вътре е същински ад. Да се седи в разтапящия се салон на автомобила е нездравословно за здравето. Все отново излаз има.

Да се охлади салона бързо може по няколко метода

- Отворете всичките порти. Горещият въздух бързо ще напусне колата.

- Стартирайте мотора, спуснете всичките прозорци, включете вентилатора на макс. Така ние ще продухаме нажежените въздухопроводи на парното.

- Тръгнете със спуснати стъкла, потокът на въздуха ще проветри салона.

- Включете климатика (ако има такъв), само че не насочвайте въздушната бликам към предното стъкло, тъй като то може да се спука от температурната смяна. Въздухът би трябвало да бъде ориентиран по посока на таблото, само че не и във вас или пасажерите, с цел да не се простудите.

- Ако въпреки всичко в действителност няма климатик, би било потребно да се употребяват пръскалките на предните чистачки, при което течност може да се полее по-обилно. Ако в резервоара ви има чиста вода, то резултатът ще е още по-добър. Така ще охладите и предното стъкло и въздухопровода, където ще се стече водата - от него вентилационната система черпи въздух. По този метод в салона ще стане малко по-прохладно.

Ако в салона към този момент е толкоз горещо, че даже не може да запалите колата, то ви съветваме да извършите следното. Отворете задната дясна врата. След това няколко пъти интензивно отворете и затворете шофьорската врата (без да я хлопате). Само няколко замаха и нажеженият въздух ще напусне салона. Така вие ще можете най-малко да си поемете мирис преди да запалите мотора.

А в този момент да посочим ограниченията, които би трябвало да се подхващат авансово, в случай че на автомобила му следва дълъг престой под слънцето.

- Когато оставяте паркиран автомобила си, завъртете кормилото на 180 градуса, тъй че слънцето да нагрява долната му част. Местата, за които всекидневно го хващате, няма да са на директна слънчева светлина и по този начин вие няма да се изгорите, когато го хванете.

- Използвайте бял калъф или покривало най-малко на шофьорската седалка.

- Проверете работоспособността на климатика, сменете въздушния филтът на купето и извършете антибактериална обработка на въздуховодите му.

- Монтирайте дефлектори на стъклата на вратите. Това ще ви разреши леко да спуснете стъклата и топлината ще може да напуща салона. А в случай че завали летен дъжд, салонът няма да се намокри.

- Защитете таблото и предната част на салона от слънчевите лъчи със специфична щора, която се поставя под предното стъкло.

- Купете си слънцезащитни щори на вендузи и за останалите прозорци.

- Ако цветът на вашия автомобил е мрачен, през летния сезон не би била неприятна концепция да имате було за цялата кола със ярък цвят.

За затъмняването на стъклата така и така всичко е известно. А и може да се затъмняват единствено задните стъкла и тези на пасажерите на задната седалка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР