Колаж Нова твАвстралийски учени предупреждават, че ако не бъдат обуздани

...
Колаж Нова твАвстралийски учени предупреждават, че ако не бъдат обуздани
Коментари Харесай

Учени: Човешката цивилизация може да изчезне към 2050 година

Колаж Нова тв

Австралийски учени предизвестяват, че в случай че не бъдат обуздани климатичните промени, човешката цивилизация може да изчезне към 2050 година, написа в. " Метро ", представен от Българска телеграфна агенция. 

``
реклама

Според учени от Националния център за възобновяване на климата в Мелбърн, в случай че актуалното общество продължи да бъде подвластно от излъчванията парникови газове, към 2050 година ще бъде премината сериозната точка, след която няма връщане. Ще последва пагубна поредност от неконтролируеми събития, които ще доведат до нашата крах.

По думите на създателите на отчета човечеството е изправено пред най-голямата си рецесия, която ще се окаже доста по-сложна, в сравнение с сме си представяли. Ако продължим да живеем по същия метод, ще настъпи екологичен колапс. С него ще дойдат болестни пандемии, горещи талази с летален излаз и най-после - атомна война. Дори и да се реализиран задачите на Парижката конференция за задържането на климатичното стопляне до 2 градуса по Целзий до края на века, позитивните резултати могат да се окажат пренебрежими.

Политиците не престават да хранят неоправдани очаквания, защото нелинейните промени в световната околна среда неизбежно ще доведат до огромни нелинейни събития в публичната тъкан. При този сюжет страните ще бъдат поставени на колене пред непостижимите провокации и от пандемиите. Вътрешната заварка на нациите ще се пропука под тежестта на събитията - растежа на миграцията, рецесията в земеделието и ограничавания достъп до питейна вода.

Потъването на обширни крайбрежни зони ще промени районната и националната еднаквост на доста нации. В тази конюнктура въоръжените спорове за запаси ще станат неизбежни, което ще разсъни призрака от нуклеарен спор. Според австралийските учени актуалното общество е тотално импровизирано за провокациите, свързани с климатичните промени, чукащи на нашата врата.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР