Колаж: Кадър Евроком и Бащата на Делян Пеевски написа писмо

...
Колаж: Кадър Евроком и Бащата на Делян Пеевски написа писмо
Коментари Харесай

Бащата на Пеевски написа писмо до Гешев да провери защо му е толкова висока заплатата

Колаж: Кадър Евроком и

Бащата на Делян Пеевски написа писмо до Гешев за депутатските заплати. В него той приканва основния прокурор да изиска от Конституционния съд да се произнесе по какъв начин по този начин " хонорари по високите равнища на държавното ръководство са скандално повишени по отношение на съответните хонорари, сметнати на годишна база, в други европейски страни и освен там ", съобщи настоящо.ком. 

Според Славчо Кънчев, " това е директен резултат и от приложената методика от страна на депутатите /непосочена категорично в Конституцията/ тяхната заплата да служи като изходна база за пресмятане, чрез избрани коефициенти, на голям брой хонорари на лица, заемащи значими държавни постове ".

Бащата на Пеевски има вяра, че Конституционният съд може да реши " да отхвърли неограничените права на българските депутати да дефинират размера на своите заплати ".

Основната заплата на депутатите се равнява на три средномесечни заплати в публичния бранш според данните на Национален статистически институт за последното регистрирано тримесечие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР