Колаж БНТ, Шеф на строителна фирма в Турция беше арестуван

...
Колаж БНТ, Шеф на строителна фирма в Турция беше арестуван
Коментари Харесай

Собственик строителна фирма в Турция е съден за измама, че е пострадал от земетресението

Колаж Българска национална телевизия,

Шеф на строителна компания в Турция беше задържан и съден за това, че се е опитал да се възползва от земетресението за лична полза, предава: 

Турските правоприлагащи органи арестуваха притежател на строителна компания, виновна за построяването на постройка, разрушена при трусовете в региона на област Хатай. Мъжът се е престорил на жертва на земетресението и се е укривал от правораздаването в хотел.

По данни от локалните медии полицията е арестувала Омер Джихан в хотел в Анталия. Според проверяващите неговата компания Cihan İnşaat е виновна за построяването на една от разрушените здания в град Кахраманмараш в региона на област Хатай.

Джихан се криел в хотела със фамилията си, преструвайки се на потърпевш от трусовете и се готвел да напусне страната. Мъжът бе арестуван, а на идващия ден и наказан.

Междувременно, вицепрезидентът на Турция Фуат Октай разгласи, че са издадени заповеди за арест на 131 души поради сриването на постройката. Министърът на правораздаването на страната даде обещание да накаже всички отговорни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР