Коктейл Молотов беше хвърлен в магазин, принадлежащ на малайзийска верига,

...
Коктейл Молотов беше хвърлен в магазин, принадлежащ на малайзийска верига,
Коментари Харесай

Заради чорапи с надпис „Аллах“: Подпалиха с коктейл Молотов магазин в Малайзия

К октейл Молотов беше хвърлен в магазин, принадлежащ на малайзийска верига, която оферираше за продажба чорапи с надпис " Аллах " , заяви полицията.

Инцидентът стана дни откакто ръководителите на веригата минимаркети бяха упрекнати в накърняване на религиозни усеща поради продажбата на чорапите в различен от нейните магазини. Уан Мохамад Захари Уан Бусу, шеф на полицията в град Куантан в източната част на Малайзия, сподели, че клонът на KK Supermart е бил ударен тъкмо преди зазоряване, причинявайки дребен пожар на входа. Той сподели пред AФП, че нападението " към момента се проверява, само че не отхвърляме, че може да е обвързвано с случая с чорапи с думата Аллах ". Служители са потушили пожара с пожарогасител и няма потърпевши, сподели той.

Снимки на чорапите се разпространиха в обществените медии този месец, предизвиквайки публично отвращение измежду някои мюсюлмани, които ги смятаха за обидни, изключително тъй като бяха пуснати в продажба по време на свещения месец на постите Рамадан.

BREAKING NEWS
Malaysia mini-mart outlet attacked after 'Allah socks' outcry
— bdnews24.com (@bdnews24com)
Ислямът е формалната вяра в Малайзия и малайските мюсюлмани съставляват над две трети от популацията от 34 милиона души. Расата и религията са сложни въпроси в Малайзия, която стана очевидец на смъртоносни расови протести през 1969 година

57-годишният изпълнителен шеф на KK Super Mart Чай Кий Кан и брачната половинка му, която е шеф на компанията, бяха упрекнати тази седмица в „ съзнателно желание да наранят религиозните усеща “ на малайзийците, съгласно обвинителен лист, забелязан от AFP. Трима чиновници от доставчика също бяха упрекнати в подстрекаване към тях. И петимата се признаха за почтени и ги чака оптималната присъда от една година затвор или санкция, или и двете, в случай че бъдат наказани.

Случаят провокира необичаен кралски упрек от краля на Малайзия, който прикани за следствие и " строги дейности " против всяка страна, приета за отговорна. KK Supermart, втората по величина верига минимаркети в Малайзия, се извини за чорапите, заявявайки, че гледа на въпроса „ съществено “ и е подхванала дейности, с цел да спре продажбата им неотложно. Доставчикът също се извини, като сподели, че „ проблематичните чорапи са част от по-голяма пратка от 18 800 чифта, поръчана “ от компания, основана в Китай.

Shop hit with Molotov cocktail after selling socks with 'Allah' print via
— Gloria,Average. Animal Adorer. NO DM's or blocked (@PlattEmail)
* Вижте и това видео от архива ни:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР