Кокосовото масло се получава от кокосовия орех. При температура до

...
Кокосовото масло се получава от кокосовия орех. При температура до
Коментари Харесай

Кокосовото масло ни предпазва от затлъстяване

Кокосовото масло се получава от кокосовия орех. При температура до 25 градуса то е по-твърдо, само че при по-висока температура се разтопява като олио. Най-големи производители в света са Индия, Индонезия и Филипините. Получава се посредством студено сплескване на маслото от кокосовите ядки.

Този потребен артикул намира необятно приложение в кулинарията. Кокосовото масло е доста бърз източник на сила за организма, което се дължи на неговата формула. За популацията от топлите страни това е единствената лой в кухнята. Казват, че кокосовата палма е дървото, което дава всичко належащо за живота.

Кокосовото масло съдържа наситени мазнини, които са извънредно потребни за организма на индивида. Кокосовото масло може да се употребява всекидневно като здравословна закуска в комбиниране с други потребни храни. Може да се прибавя в утринния чай, кафето, млякото или в друго пиво.

Кокосовото мляко се употребява при изработка на торти, бисквити, сладкиши, шейкове, сладоледи и доста други десерти. Способността му да устоя на висока температура и да не се гълтам от храната при пържене и готвене го прави повсеместен асистент в кухнята.

Кокосовото масло не се окислява, не съдържа холестерол, глутен, изкуствени химикали. Кокосовото масло не съдържа ГМО, това го прави желано от хора с глутенова нетърпимост.

 Кокосова лой

Знаете, че маслото намира необятна приложимост и в козметиката за произвеждане на кремове и други хигиенични артикули. Отлично овлажнява кожата и косата и взе участие в състава на доста маски за лице.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР