Кокаин и 1,7 промила алкохол показва токсико-химичната експертиза от кръвните

...
Кокаин и 1,7 промила алкохол показва токсико-химичната експертиза от кръвните
Коментари Харесай

Кокаин и алкохол са открити в шофьора, погубил французин

Кокаин и 1,7 промила алкохол демонстрира токсико-химичната експертиза от кръвните проби на водача, провокирал злополуката с жертва на Околовръстното шосе в София в неделя. Това заяви Нова тв, базирайки се на свои източници. По принцип кокаинът, който е и най-скъпата дрога, се разгражда от организма за няколко часа. Това значи, че 39-годишният Димитър Любенов би трябвало да е приел опиата малко преди злополуката, изяснява малкия екран.

От прокуратурата към този момент не удостоверяват информацията за резултатите проучванията.

В неделя прокуратурата повдигна обвиняване на водача, който аргументи тежката злополука край " Ринг мол " на столичното Околовръстно шосе. В момента той е в ареста с прокурорско разпореждане за 72 часа.

Вчера стана ясно, че съгласно първичната експертиза няма спирачен път. Автомобилите са се движили в посока от Студентски град към кв. " Младост ". Шофьорът, провокирал злополуката, е управлявал състезателен автомобил " Порше Панамера " с превишена скорост, която обаче сега не може да бъде посочена с акуратност, разяснява през вчерашния ден зам.-градският прокурор Десислава Петрова. По-късно излезе неофициална информация, че поршето се е движело с 200 км/ч.

" Шофьорът удря автомобила пред него, който идва от локалното платно. От удара фордът се обръща по таван и умира 64-годишен френски жител. Ранена е 62-годишната му спътничка, която също е с френско поданство. Тя е в Окръжна болница, където лекарите се борят за живота ѝ. Шофьорът на ударената кола е българин, който също е потърпевш ", добави Петрова.

Очевидци на произшествието през вчерашния ден разказваха, че шофьорът се е държал несъответстващо. " Беше извънредно злоупотребил с алкохола. За съществуване на опиати не мога да настоявам, съгласно мен - да. Арогантен, безсрамен. На мен ми сподели: " Какво си се загрижил за чужденците?! Ти българин ли си? ", съобщи пред " Нова телевизия " Михаил Главчев.

През годините Любенов постоянно е бил засичан да нарушава разпоредбите на пътя. По данни на полицията има неизплатени санкции за превишена скорост на стойност над 1900 лв..
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР