Кока-кола за грижа за растенията Някои хора много обичат кока-колата

...
Кока-кола за грижа за растенията Някои хора много обичат кока-колата
Коментари Харесай

Кока-кола за градината. Ето как да я използвате правилно!

Кока-кола за грижа за растенията

Някои хора доста обичат кока-колата и я пият вместо вода, някои считат тази напитка за нездравословна за организма. Каквото и да е вашето мнение, можем решително да кажем, че тази напитка е незаменима за градината!

Възможността за потребление на напитката за растенията се дължи на нейния състав. Захарта е източник на глюкоза, нужна на растенията, а кофеинът и фосфорната киселина са нездравословни за насекомите.

Съдържащата се в напитката захар и минерали вършат допустимо потреблението й като тор. Важно е да употребявате мощно разредена напитка (за 10 литра вода са задоволителни 2 супени лъжици от напитката). В противоположен случай почвата ще стане прекомерно кисела и растенията ще загинат.

Кока-колата ще помогне да се отървете от охлювите: просто изсипете малко количество в съд и го поставете в дупка, на местата, където е най-вероятно се появяват вредителите. Сладкият мирис ще притегли охлювите и те няма да могат да се измъкнат от съда.

Плодовите и зеленчуковите култури стартират да се разболяват от фитофтора. В този случай на помощ ще пристигна средство, състоящо се от 0,5 литра кефир, 250 мл кока-кола и 10 литра вода.

Напръскайте растенията и върху тях ще се появи филм, който ги защищава от бактерии.

Кока-кола – дейно средство против мравки и листни въшки. Смесете 2 литра кола и 7 литра вода и разклатете добре съда, с цел да отстраните целия въглероден диоксид. С това средство пръскайте растенията в продължение на 1-2 седмици.

Колорадският бръмбар не харесва колата. Просто напръскайте картофите с 2 литра от напитката, разредена в 2 литра вода. Резултатът ще бъде забележим до няколко дни. Основното преимущество на този способ е, че колата може да се употребява даже по време на узряването на реколтата.

За да ускорите съзряването на компоста, поливайте го с 2 литра кока-кола на всеки 10 дни. Компостът може да се употребява в границите на 4-6 седмици.

След като третирате вашите растения, използвайте напитката от остатъка, с цел да почистите градинските си принадлежности: напитката бързо ще отстрани ръждата.

Вижте още: Църковни свещи – ето по какъв начин да ги употребявате вярно

Оставете си малко кока-кола, с цел да мариновате месото за барбекюто.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР