Кои са зависимостите, от които най-трудно може да се откажем?

...
Кои са зависимостите, от които най-трудно може да се откажем?
Коментари Харесай

Седемте най-тежки зависимости

Кои са зависимостите, от които най-трудно може да се откажем?

7. Кокаин

Наркотик с епизодична приложимост, който се свързва с избран метод на живот – използват го най-често хора, ангажирани във финансовия бранш и развлекателната промишленост, само че и най-вече младежи. Проучване на дълготрайни консуматори на кокаин открива, че множеството го одобряват следено или даже се отхвърлят с течение на времето. Друго изследване демонстрира, че по-малко от 10% от пристрастените не престават своята взаимозависимост за дълъг интервал от време.

6. Алкохол

Едно от най-добре познатите пристрастявания, с което евентуално съвсем всеки от нас се е сблъскал. Ескпертите настояват, че няма различен метод за справяне с казуса, с изключение на с интензивно лекуване.

5. Валиум

Всъщност, всички анти-депресанти, употребявани постоянно за дълъг интервал от време са сложни за отричане. Това включва и седативи, хапчета за сън, барбитурати и транквиланти. Редица научни публикации настояват, че е много по-лесно да се откажеш от кокаина, в сравнение с от валиума.

4. Хероин

Мощен аналгетик, хероинът не е неосъществим за отричане, само че е много мъчно. Зависимостта от хероин е сходна на най-разпространената в света и непризната взаимозависимост – тази към болкоуспокояващите. Абстиненцията при отричане от хероин обаче минава тежко.

3. Цигари

В съпоставяне с алкохола и опиатите, цигарите се сочат като една от най-трудните за отричане зависимости, в действителност даже наедно с хероина или по-трудна.

2. Чипс

Всъщност използваме чипса като нарицателно за всички опаковани, нездравословни храни, които не стопираме да консумираме. Колкото и да звучи необичайно, само че е доста по-трудно да спреш да ядеш сходни нездравословни храни, в сравнение с от опиатите. Хранителните зависимости се понасят по-леко и към момента не са жигосани като действителни такива. Но истината е, че точно тези зависимости предизвикват съществени и животозастрашаващи болести.

1. Любов

Да, любовта е взаимозависимост, от която е най-трудно да се откажеш. Причинява повече убийства и самоубийства от всяка друга взаимозависимост. И в случай че си мислите, че пушенето може да липсва на човек, помислете какво е, когато се разделяш с обичания човек или се развеждаш.

Закуска за по-бързо намаляване
Череши за плосък стомах и по-добър сън
7 супер храни, които ви пазят от слънцето

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР