Кои са най-важните качества за ефективно лидерство? Има привилегията да

...
Кои са най-важните качества за ефективно лидерство? Има привилегията да
Коментари Харесай

Качествата, които правят лидера велик

Кои са най-важните качества за дейно водачество? Има привилегията да работя с менидъжри от целия свят, представители на необятен набор от промишлености. За това неотдавна взех решение да желая мнението им по този въпрос. Ето и някои от качествата, които бяха изброени от множеството водачи, без значение от мястото, от което идват, или сферата на бизнес, в която работят.

Високи морални стандарти

Абсолютно всели управител, на които зададох този въпрос, под една или друга форма означи високите морални стандарти – кодекс на държание и етични правила, които никога не може да бъдат подценявани. Лидерите, които дават приоритет на моралните правила, могат да се похвалят с по-продуктивни чиновници и по-малко недоволни служащи, които желаят да изоставен работа.

Ясна и непрекъсната връзка

Когато водачите поддържат връзка намерено и постоянно със чиновниците си, те основават у тях възприятие за сигурност. Ефективната връзка ускорява екипния дух. Тя споделя „ ние сме дружно, в триумф и в неуспех “.

Гъвкавост     

Когато водачът е еластичен и схватлив във връзка с непознати гледни точки и отзиви, той демонстрира оня вид психическа пъргавост, която е нужна за основаване на просвета на учене и напредък. Когото ръководителят не упорства, че постоянно е прав, и предизвиква чиновниците си да споделят техните хрумвания и визии, той подсигурява, че неговият екип в никакъв случай няма да попадне в застой и да се изчерпа от хрумвания. Най-успешните организации са построи върху многообразие на визии, които способстват за основаването на изобретателни решения и нововъведения.

Инвестиране в другите

Когато водачът влага време и внимание и в своите чиновници, той подсигурява, че те ще бъдат по-мотивирани, продуктивни и ефикасни в работата си. Работниците ще оценят напъните, които той поставя, с цел да помогне на тяхното развиване, и ще му отговорят с повече ангажираност, преданост и отговорност.

Чувство за принадлежност

Добрият водач кара чиновниците си да се усещат като част от едно цяло, от нещо по-голямо от самите тях. Той им оказва помощ да се концентрира върху една обща цел. Когато хората имат възприятието, че тяхната работа способства за нещо значимо, те са стимулирани да дават най-хубавото от себе си.

Безопасна реда на работа

Уверете се, че вашите чиновници се усещат в сигурност на работното място и че не се опасяват да приказват за своите неточности, да поемат опасности и да се провалят. Поемането на добре премислени опасности би трябвало да бъде насърчавано, а неуспехите да бъдат обсъждани като стъпки към триумфа.

.....................

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР