Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите

...
Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите
Коментари Харесай

Vol. 17: Наркобосът, който пише ревюта в Гугъл, Fletcher е жена, място за браунита


Кои са 5-те вести от седмицата, създали усещане на представителите на потомство Z* в редакцията на „ Булевард България "?

Тази седмица в университета срещнах момиче, което освен че знаеше „ Булевард България ", само че загатна, че постоянно чете Gen Z дневниците.

Мислеше си, че всичките съм ги писала аз.

„ Е, по какъв начин по този начин, не си ли ти? ". Не съм, не съм, уверявах я. И я попитах, защото имената на тримата съществени създатели в тази графа стартират с М, дали не ѝ се размазват откакто окото ѝ засече с външна страна първата писмен знак. Макар че нямаше доста логичност.

Отворихме категорията в уеб страницата и започнахме да превъртаме. „ Това съм го чела, това не съм, това съм го чела и доста ми хареса " - на Мария. „ Това съм го чела " - този път бях аз. „ Това не съм чела, и това май не съм. Това съм. " - за Мишо. И по този начин стигнахме до Vol. 1 и се оказа, че май минимум е чела от мен.

Аз, Марина Сивенова (23 г.) въпреки всичко се веселя, че знае и ѝ харесва.

Наркобосът, който написа Google ревюта



Един от най-издирваните наркобосове в света написа Гугъл рецензии за заведения за хранене, хотели, магазини и самолетни компании.

Ревютата му са общо 211 на брой, като последното е от края на март 2023 година Локациите обгръщат Испания, Унгария, Турция, Холандия, Хонконг, Египет, Зимбабве и Южна Африка.

Групата за проверяваща публицистика Bellingcat споделя за Кристофър Кинахан-старши, началник на картела „ Кинахан, забъркан най-малко в 20 убийства в Ирландия. Ирландската полиция счита, че бандата му е натрупала облаги от над 1 милиард $ посредством търговия с опиати, трафик на оръжия и пране на пари.

В момента държавното управление на Съединени американски щати предлага групова премия от 15 милиона $ за информация, водеща до Кинахан и двамата му синове (Даниел и Кристофър-младши). Съобщава се, че и тримата са основани в Дубай, само че управляващите към този момент се въздържат да екстрадира търсеното трио.

В Google ревютата, които Bellingcat наблюдава до 2019 година, Кинахан е под името

Някои мнения са къси и елементарни.

„ Ресторантът е изящен и първокласен, обслужването беше положително, само че не и извънредно “, гласи едно от ревютата, писано през август 2022 година за ресторант в Истанбул.

Други обаче разкриват наличието на Кинахан на конференции за „ бизнес мрежи “ в Зимбабве.

Bellingcat, взаимно с The Sunday Times, удостоверява, че профилът е на Кинахан-старши с имейл адрес, обвързван с акаунта и с физически адрес, в детайли разказан в документите за наказания на Съединени американски щати. Отражението на 67-годишния Кинахан също се появява на прозорци или огледала в няколко от фотосите в профила. Безспорното доказателство е и кадър, на който ясно се вижда лицето на сина му Кристофър.

Fletcher е жена (и то каква)



За първи април бях решила, че не ми се слушат тъпи смешки и хванах полет до Милано, където същата вечер имаше концерт на Fletcher.

„ Да, да, чувал съм го ”, „ Знам го май, да ” - това ми споделяха хората, когато споделях проекта си.

И не ми имаха вяра, когато ги уверявах, че не я знаят, първо тъй като Fletcher е жена.

Като човек, който се занимавал професионално с физическа подготовка, гледал е концерта на Тейлър Суифт (филма) и по какъв начин пее Керана онлайн, мога да кажа, че Fletcher има още над какво работи. Откъм танци и придвижване по сцената до момента в който пее.

Но да кажем, че за начало на пъро турне от две години насам и след прекарана лаймска болест беше добре и прекарването си остава зареждащо.

Слушам Fletcher от няколко години и усещах, че става все по-популярна, минимум поради сторителинга в песните. Ако ще ѝ давате късмет, предлагам да започнете с EP-то The S(ex) Tapes или албума Girl Of My Dreams.

Колкото до последния албум In Search of the Antidote - топ три части от него са Doing Better, Two Things Can Be True и Attached To You.

Носталгията по Club Penguin



От време на време се присещам за една онлайн игра, по която аз и значително мои набори бяхме „ зарибени ” като дребни. Club Penguin на няколко пъти изчезва, Disney купува франчайза за 350 милиона $ преди този момент. По време на Covid се е появява пиратска версия на играта, която милиони души посещават, и в последна сметка в този момент отново я има.

След като човек си направи аватар-пингвин, безусловно може да прави всичко.

Шопинг, тренировки по „ кард-джитсу " (аз бях стигнала до черен колан), каране на сърф или шейни, намиране на другари, дори и гаджета - в случай че пратиш няколко сърца на някого и той ти отвърнеше, автоматизирано значеше, че сте гаджета. И с домашните любимци - пъфъли - се правеха тонове неща.

Общо взето игрите в Club Penguin са толкоз доста, че децата киснехме с часове, а сезонно се показваха и нови интензивности. Може би най-интересни бяха шпионските задачи, които изискваха доста количество мислене.

В годините към 2010 онлайн общността на Club Penguin наброява 200 милиона регистрирани консуматори. Играта правеше облаги от платените участия, които разрешават на играчите достъп до спомагателни функционалности, виртуални облекла, мебели и така нататък

Най-добрият образец за сполучлива акомодация на този бизнес модел е метавселената, в която значително първокласни марки (на и над цените на физическо) последните години.

Джоан Роулинг продължава транс борбите



Тази сряда Джоан Роулинг (Twitter) профила си отчет по отношение на промяната на пола на хора под 18 година

Авторката на „ Хари Потър ” за следващ път изрази терзанията си за мъжете, които подхващат преход към дами, само че резервират физическата си мощ и други биологично мъжки качества.

За нея огромна част от тези транс дами са рискови за дамите по света и пространствата, които те ще споделят дружно.

Роулинг нееднократно е споменавала обстоятелството и че съвсем не се приказва за високия % anti-transition продецури на хора, които откакто са почнали да сменят пола си, след това са решили, че желаят да се „ върнат ”.

Един от отговорите на последната ѝ обява е: „ Само очаквам Дан (Радлиф) и Ема (Уотсън) да Ви поднесат обществено опрощение... Сигурни сме, че ще им простите.... “

„ Не е несъмнено, притеснявам се ”, отговори Роулинг.

„ Знаменитостите, които се причислиха към придвижване, целящо да подкопае мъчно извоюваните права на дамите и които използваха платформите си, с цел да поддържат прехода на малолетни, могат да спестят извиненията си - за травмираните хора, които пробват да създадат анти-преход и уязвимите дами, разчитащи на пространствата за един пол ”.

Мястото за браунита в София - Brownies & Mountains



За край взех решение да ви предлагам най-якото (и може би единственото) място за браунита в София -.

Намира се на ул. „ Фритьов Нансен ", до НДК. Ако не го знаете, то е тъй като е на шест месеца.

Първо ми харесва концепцията на мястото - че е само за браунита.

Второ, когато сте придирчив към храна човек, несъмнено сте още по-взискателен и за съответни неща. Аз най-малко съм по този начин със сладкото - в случай че не е доста шоколадово, не ми го предлагайте. И би трябвало да е най-вече мрачен шоколад.

Най-кошмарното нещо е нещо сладко, което не е с качествени артикули. Как се познава ли? Вкусът. Евтин е.

Та в Brownies & Mountains браунитата са супер наситени на усет.

Правят се с мрачен шоколад, има разнородни вариации и блондита - с бял шоколад, които не чаках, само че се оказаха приятни и за моите вкусови желания. И ви посреща мега усмихнатата собственичка на мястото, която слуша реге и може да ви приказва за всичко.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР