Кои популярни песни могат да лекуват, когато не сме в

...
Кои популярни песни могат да лекуват, когато не сме в
Коментари Харесай

10 популярни песни, които лекуват

Кои известни песни могат да лекуват, когато не сме в въодушевление?

Музиката е магия! Тя допира сърцето и може да трансформира натсроението ни.

Музиката може да лекува! Тя има голяма мощ да влияе на нашите сетива и страсти.

Правени са проучвания за въздействието на другите звуци върху индивида, даже върху растенията и животните, които също усещат звуковите трептения.

Още в древността хората са разкрили, че музиката лекува. В Индия музикалните произведения, които провокират разнообразни настроения, се назовават „ раги “. В йога също се употребява музика, а също и в античен Китай лекарите са лекували с музика.

Най-подробни излседвния за това по какъв начин музиката лекува са направени през 19 век от Джеймс Корнинг.

Как лекува музиката

Голяма известност набира музикотерапията. Тя към този момент се употребява в лечебните заведения за възстановяване положението на пациентите. С помощта на слушането на подобаваща музика можем да подобрим здравето си.

Ученият Гордън Шоу счита, че вибрациите на звуковете основават енергетични полета, които карат клетките в нашия организъм да резонират. В взаимозависимост от ритъма, организмът се повлиява и реагира друго на музиката.

Музикотерапията е най-успешният методът при лечение на нервните и психическите проблеми. Подходящите мелодии могат да подкрепят при лекуването на меланхолия, не по-лошо от антидепресантите. Препоръчва се и при проблеми със сърцето, главоболие, белодробни проблеми.

Много значимо е, че вярната музика възстановява ритъма на дишане, пулса и артериалното налягане.

Много известни песни или типичен творби е потвърдено, че усъвършенстват положението на разнообразни органи от човешкото тяло: цигулката ни кара да тръгнем по пътя на самопознанието, пианото усъвършенства работата на щитовидната жлеза, барабанът усъвършенства ритъма на сърцето, органът успокоява мозъка и балансира енергопотока.

Ето кои са известните песни, които лекуват

Класическа музика

Й.Щраус – „ Валсове “ Шуберт – „ Аве Мария “ Лист – „ Унгарска Рапсодия “

Популярна музика

Queen – „ Бохемска рапсодия “ АББА – „ Dancing queen “ Фарел Уилямс – „ Happy “ Тина Търнър – „ The Best “ Роби Уилямс – „ Feel ” Майкъл Джексън – „ Black or White “ Боб Марли –

Музикалните звуци като че ли идват от един приказен свят. Музиката вибрира на честотата на нашия мозък и усъвършенства здравето ни. Музиката и изкуството са основани от индивида и се употребяват сполучливо за по-нестандартно лекуване на хора с разнообразни проблеми.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР