Кои плодове и зеленчуци да избягваме, за да не развалим

...
Кои плодове и зеленчуци да избягваме, за да не развалим
Коментари Харесай

Кои плодове и зеленчуци да избягваме, за да не развалим фигурата си

Кои плодове и зеленчуци да заобикаляме, с цел да не развалим фигурата си? От ранна възраст ни учат, че зеленчуците и плодовете не могат да създадат нищо неприятно и затова могат да се употребяват в големи количества. Но това не е използвано за всички плодове и зеленчуци. Някои от тях могат да доведат до наддаване на тегло и е най-добре да ги консумирате умерено или да ги избягвате.

Някои зеленчуци имат по-висок брой калории

от други и затова не са толкоз потребни, колкото други зеленчуци за намаляване. Тези зеленчуци освен са по-калорични, само че имат и висок гликемичен показател от останалите.

Фасулът и бобовите растения имат доста протеини и са богати и на други хранителни субстанции. Но една чаша фасул има към 227 калории, спрямо броколите, които имат единствено 31 калории. Така че, в случай че сте на диета с лимитирани калории, би трябвало да внимавате за приема на фасул и бобови растения.

Сладката царевица е цялостна с нишесте и има висок гликемичен показател, което може да увеличи равнищата на кръвната ви захар, което води до спад в равнищата на глюкозата единствено след няколко часа и ви кара да се чувствате гладни по-бързо. Ако желаете да сте сити за по-дълго време, избягвайте сладките зърна.

Картофите още веднъж имат доста нишесте. Зеленчукът е необятно обичан от хората, само че не е превъзходен вид за тези, които се пробват да отслабнат. Има високо наличие на нишесте и въглехидрати, което може да докара до наддаване на тегло с течение на времето.
Можете да замените картофите със сладки картофи за по-здравословна опция, която има по-нисък ГИ спрямо картофите.

Технически авокадото е плод. Той е апетитен и кремообразен, само че е доста калоричен. Едно огромно авокадо има цели 332 калории. Ако следите броя на калориите си, консумирайте този висококалоричен плод в умерени количества.
Сушените плодове са доста по-калорични от пресните плодове. Така че прибавянето даже на малко количество към вашите салати, кисело мляко, зърнени храни може да добави доста калории. Това не значи, че не би трябвало да ядете сушени плодове, просто се уверете, че ги приемате умерено.

Източник: Times of India / Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР