Когато започнете да дискутирате бъдещето с някого, темата обикновено се

...
Когато започнете да дискутирате бъдещето с някого, темата обикновено се
Коментари Харесай

Събирайте, анализирайте, активирайте

Когато започнете да дискутирате бъдещето с някого, тематиката нормално се свежда до няколко неща – автоматизацията, изкуственият разсъдък и машинното образование. Какво в действителност значи то и по какъв начин може да се приложи в бизнеса ви?

Какво е машинно образование?

То е тип изкуствен интелект, който употребява големи количества данни, с цел да се самопрограмира и да построи още по-акуратен и остроумен логаритъм. В основата си то е обвързвано с разпознаването на някакви шаблони.

Какво приложение има в маркетинга?

Стъпка 1: Събирайте

Данните ви евентуално са разпилени в няколко разнообразни платформи. Сигурно имате насъбрани архиви от информация за продажби, обслужване на клиенти и така нататък Първата стъпка към нейното имплементиране в смислена тактика е събирането ѝ на едно място. По този метод ще имате опция да видите цялостна картина на потребителите си и да можете по-проактивно да работите върху заводоляването на техните потребности.

Стъпка 2: Анализирайте

Веднъж щом съберете и интегрирате данните си на едно място, можете да започнете със занимателната част – тестването на модела ви. За да го извършите, ще би трябвало да започнете с модел, от който към този момент знаете резултата.

Например с цел да разберете кои ваши клиенти са склонни да се откажат от вас, ще ви би трябвало:
Модел за учене: Установявате какъв резултат търси логаритъмът ви. С нашия образец търсим клиентите с най-голяма възможност да се откажат от нашите оферти.Тренинг запаси: За да тествате логаритъма, ще би трябвало да му дадете минимум хиляда образеца за консуматори, които сте изгубили, и най-малко 1000 за потербители, които не сте. По този метод той ще може да прави оценка позитивното и негативното.Тестване за старание: Веднъж щом сте тествали логаритъм с 2 хиляди примерни консуматори, ще желаете да добавите още 1000 за всеки резултат, с цел да изпробвате точността и в допълнение да подсилите моделите.
Стъпка 3: Активирайте

След като съберете, интегрирате и анализирате информацията и тествате модела, е време да предприемете деяние.

За образеца, който взехме ние, това ще е моментът за потреблението на новоизградения модел за машинно образование за сегментиране на дейната потребителска база на такава с висок, междинен и невисок риск, според от вероятността от отричане от вашите оферти.

Джошуа ван де Брейк за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР