Когато ви причернее от гняв, избягвайте да си го изкарвате

...
Когато ви причернее от гняв, избягвайте да си го изкарвате
Коментари Харесай

Когато ви причернее от гняв, запишете мислите си на хартия и хвърлете листа в кошчето

Когато ви причернее от яд, избягвайте да си го изкарвате на вашите сътрудници или близки - вместо това седнете, запишете вашите гневни мисли на лист хартия, след което го изхвърлете в кошчето. Това ще бъде по-ефективно за превъзмогване на гнева, считат японски психолози, представени от Агенция Франс Прес, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ Очаквахме, че нашият способ ще понижи гнева до известна степен “, изяснява професор Нобуюки Кавай от Университета в Нагоя, който управлява изследването, оповестено тази седмица в английското списание „ Сайънтифик рипортс “.

„ Но бяхме сюрпризирани да установим, че гневът се потиска съвсем изцяло посредством тази техника за ръководство на страстите “, прибавя господин Kавай.

„ Това изследване демонстрира, че актът на физическо изхвърляне на лист хартия, съдържащ нечии отрицателни мисли, обезврежда гнева, до момента в който елементарното задържане на листа не води до този резултат “, означават откривателите.

Около 100 студенти са взели участие в опит, по време на който е трябвало да дадат документално своето мнение по публични тематики като възбраната за пушене на публични места.

След това докторанти са оценили работите им. Но, без да вземат поради наличието, те умишлено са дали на всеки възпитаник слаби оценки във връзка с просветеност, интерес, качество на писане, логичност и рационалност, с от време на време доста груби мнения.

След като са видели своите поправени работи, студентите е трябвало да опишат възприятията си на лист хартия. След това половината от панела е трябвало да раздерат листа и да го изхвърлят, до момента в който другата половина е трябвало да резервира тази хартия и да я прибере.

Не е изненадващо, че „ всички участници видяха, че техният индивидуален яд нараства след приемане на обидните мнения “. Но „ субективният яд на групата, която изхвърли листата, понижа съвсем напълно, до момента в който този на групата, която резервира листата, остана висок ", означават откривателите.

„ Това изследване е значимо, тъй като способността да направляваме гнева в фамилна или професионална среда може да понижи отрицателните последствия на работното място или в персоналния ни живот “, споделят учените от Университета в Нагоя.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР