Когато ви попитат защо пътувате, можете да изредите милион причини: 1.

...
Когато ви попитат защо пътувате, можете да изредите милион причини:
1.
Коментари Харесай

11 общи характеристики на хората, които обичат да пътуват 

Когато ви попитат за какво пътувате, можете да изредите милион аргументи:

1. Обичате да се срещате с нови хора.
2. Обичате да преживявате нови неща.
3. Обичате да виждате нови места.
4. Обичате да пробвате нови храни.
5. Обичате приключението и спонтанността, която носи пътешествието.
6. Обичате да излизате от зоната си на комфорт.
7. Обичате личностното израстване, което случва във вас като кулминационна точка на всичко, което сте претърпели и всички, които сте срещнали.

Искам да обърна изключително внимание на тази точка – личностното израстване и трансформацията, която се случва вътре, тъй като e по-трудно да се изрази, в случай че не се замислите съществено върху това, написа Ник Дарлингтън за LifeHack. 

Знам, че съм се мъчил да го изразя с думи, когато се върнах от странствуване самичък с раница на тил преди година. Бях претърпял голяма личностна смяна. Но по какъв начин може да се опише тя на хартия?

Нека проучваме няколко общи характерности на хората, които обичат да пътуват. Имайте поради, че доста от тези черти не са вродени – те се построяват и развиват, колкото повече пътува човек. И в случай че сте новак странник, най-хубавият съвет, който мога да ви дам, е просто да се гмурнете. Пътуването ще ви промени към по-добро. Без подозрение. 

1. Ние сме авантюристичен настроени

Пътуването най-често включва впускане в непознатото. То включва отиване на ново място, среща с нови хора и нови прекарвания. Като пътешественици ние имаме авантюристичен дух. Той е част от нашата същина и колкото повече пътуваме, толкоз повече усещаме този дух. Пътешествието е естественото за нас. 

2. Ние сме съчувствени

Имаме мощно възприятие на емпатия. Това е кулминационна точка от нашите многообразни прекарвания, другите култури, с които се срещаме и многообразието на хората, с които се срещаме. Споделяме истории със инцидентни непознати. Работим най-различни работи, от барман до чистач. 

Преживявали сме сложни времена – да вземем за пример да ни изоставят сами или да откраднат всичкия ни багаж. Всички тези прекарвания и срещи ни разрешава да приемем и да оценим разликите сред хората. Те ни разрешават да забележим света друго и да забележим нещата от гледната точка на другия. 

3. Обичаме да учим, любознателни сме

Когато се движим от място на място и срещаме нови хора ние непрестанно виждаме по какъв начин научаваме нови неща (волно или неволно). Развиваме мощно любознание към всичко и предпочитание да учим нови неща – без значение дали това са културни традиции или нови умения. 

4. Приветстваме смяната. Тя е метод на живот

Когато пътуваме, единствената константа е смяната. Непрекъснато сме заобиколени от нови места и хора. С времето се научаваме да приветстваме тези промени. Когато срещнем нов човек, сме наясно с обстоятелството, че този човек има собствен маршрут в съзнанието си и евентуално няма постоянно да е в близост. Промяната се трансформира в нов метод на живот. 

5. По-наясно сме със себе си

Себепознанието се отнася до степента, в която сме наясно със личната си персона и темперамент. Това е първата стъпка от развиването на прочувствената просветеност и се оформя от нашите прекарвания. Като пътешественици, ние черпим от разнороден набор от прекарвания, защото той е обвързван с хората и културите. Честото пътешестване и размисълът за тези прекарвания развива по-високо съзнание. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР