Когато страдате от хормонални проблеми, допустимо е да започнете да

...
Когато страдате от хормонални проблеми, допустимо е да започнете да
Коментари Харесай

Ето тези хормони ви карат да пълнеете и трябва да държите в норма

Когато страдате от хормонални проблеми, възможно е да започнете да дебелеете, да се чувствате изтощени и състарени.

Възможно е да имате проблеми с концентрацията и да не се справяте добре със напрежението.

И това е забавно: Имате ли космати зърна? Обърнете съществено внимание, рисково е

Ако в последно време имате такива недоволства, съветваме да наблюдавате равнището на 5 хормона:

1. Инсулин

Инсулинът нормално е обвързван с диабета, само че също така може да повлияе цялото тяло, провокирайки повишаване на килограмите, заспалост, липса на сън, нервност и така нататък

2. Кортизол

Нивото на този хормон е най-високо заран, по-късно стартира да понижава в течение на деня.
Когато в тялото има прекомерно доста кортизол, усещате апетит, паника и желаете да спите.
3. Грелин

Винаги ли усещате апетит, откакто сте се нахранили щедро? Може да се дължи на този хормон на глада, който може да отвън надзор, откакто страдате от недоспиване. Грелинът също така води до струпване на мазнини в тялото.

4. Лептин

Често го назовават „ хормона на ситостта “. Той контролира апетита и силата. След като недоспивате, стартира да излиза отвън надзор. Съветваме да се постараете сънят ви да е непрестанен и пълностоен. Внимание: прекалено много лептин в кръвта може да докара до проблем.

5. Адипонектин

Колкото повече адипонектин има в тялото, толкова повече мазнини ще горите. Колкото повече мазнини имате, толкоз по-ниско е равнището на адипонектина. Магнезият е значим за този хормон, по тази причина консумирайте тъмни зеленолистни зеленчуци, авокадо, ядки, семена и риба.

Балансирайте хормоните по натурален метод

Много хора имат вяра, че хормоните биха могли да се балансират посредством хапчета, инжекции или други лекарствени препарати. Понякога се нуждаете единствено от смяна в метода на живот. Храна, ежедневни привички, ръководство на напрежението – те са най-важни.

Започнете с главно пречистване на хранителното меню – не консумирайте модифицирани храни. Когато имате проблем с равнището на захарта и кортизола, целесъобразно е да избягвате кофеина.

Същото е и с тренировките. Йогата намалява равнището на кортизола. Може и на вас да ви помогне.

Когато става дума за управление на хормоните, бихте могли да пробвате с надълбоко дишане. Когато го практикувате, вдишвате О2 и издишвате въглероден диоксид. Той подтиква производството на хормони, които се борят със напрежението. Като резултат ставате по-спокойни и по-фокусирани.

Дълбокото дишане може да ви зареди и с сила. Медитирайте, молете се, практикувайте повтарянето на мантри и така нататък Всичко това се отразява позитивно. Добре е и да въведете няколко промени в метода на живот. Така ще се почувствате по-добре.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР