Когато сте в подходящо настроение, за да се поглезите и

...
Когато сте в подходящо настроение, за да се поглезите и
Коментари Харесай

12 стъпки за идеален педикюр

Когато сте в уместно въодушевление, с цел да се поглезите и разкрасите, направете си педикюр вкъщи. Това е релаксираща и отпускаща процедура, изключително след дълъг и изтощителен ден. 

Поставени всекидневно в стресови обстановки, грижата за краката е последното нещо, за което се сещаме. Но повярвайте – при добре изработен педикюр напрежението ще се изпари.

Просто следвайте нашите препоръки:

1. Напълнете ваничка за крайници с топла вода, прибавете малко соли за баня и накиснете краката си.

2. Докато подготвяте ваничката, премахнете деликатно остарелия лак за нокти с лакочистител. Ако е належащо, изрежете в мечтаната форма и дължина ноктите.

3. Вземете забавна книга или списание, пуснете си желана от вас музика и се насладете на топлата вода с изтощените си стъпала. Останете колкото ви е прелестно, само че най-малко 5 -10 минути.

4. Използвайте дребна четка, нежно ексфолирайте първо единия крайник, а по-късно и другия. Така ще премахнете мъртвите кафези и ще изгладите стъпалата.

5. Нанесете скраб за крайници, масажирайте с крема, като обърнете особено внимание на петите и загрубелите втвърдени области. Това в допълнение ще ексфолира и ще омекоти стъпалата.

6. Използването на пемза може да направи чудеса със сухата и загрубяла кожа. Потопете краката още веднъж във вода след тази процедура.

7. Подсушете краката с забрадка и си направете масаж с обичания лосион.

8. Използвайте дървена пръчица, с цел да избутате кожичките към ноктите. Тъй като авансово сте накиснали краката, тази процедура няма да е мъчителна.

9. Ако желаете да си лакирате ноктите, използвайте сепаратори, с цел да улесните процедурата. Нанесете основа, която да запълни неравностите и да изглади повърхностите. Обикновено тя е безцветна или матова и укрепва ноктите, с цел да се избегне чупенето им.

10. Подберете стремежи от вас колорит и нанесете лака. Оставете първия пласт да изсъхне и повторете.

11. Нанесете топ лак, който ще резервира лака по-дълго и ще добави искра към цвета.

12. Вече можете да се насладите на прелестно направения педикюр. Готови си да обуете най-красивите си сандали и да излезете на открито. Какъвто и да е мотивът, ще изглеждате и ще се чувствате прелестно.

Цялата процедура няма да ти отнеме повече от 45 минути-час, според от персоналните желания.

Тайни за съвършен педикюр

Ако не сте удовлетворена от направения от самата вас педикюр, не се обвинявайте за неналичието на умения да боравите с четчицата. Специалистите споделят, че положението на ноктите и кожичките към тях са причина за разликите.

Ето и лист с най-често срещаните неточности, които можете да избегнете при обработката на ноктите вкъщи:

1. Пилите ноктите си в неправилна посока. Използването на пилата в двете направления и заобляне в краищата на ноктите в дълбочина води до намаляване на нокътя и цепенето му. Съвет: използвайте фина пила, и то ориентирана под лек ъгъл към нокътя. Направете няколко придвижвания от левия край към средата и по-късно от десния. Загладете с полираща пила.

2. Пренебрегвате кожичките към ноктите. Грубите и разранените кожички могат да са мощно мъчителни. Съвет: третирайте кожичките със особено олио след утринния душ или преди да си легнете. Оставете го да постои за минута-две, след което изтрийте с забрадка. Олиото прониква по-добре от крема за крайници.

3. Внимание – рязането на кожичките може да провокира инфекции. Причината е, че кожичките са нещо като преграда против бактериите. Съвет: по време на баня нежно избутвайте кожичките с забрадка за ръце (топлата вода ще помогне стъпалата ти да станат по-меки).

4. Не поставяте основа. Лакът, подложен напряко върху нокътя, може да изсуши нокътната плочка. Без основа ноктите пожълтяват или по тях да се появат тъмни петна. Съвет: почистете ноктите с овлажнител, подсушете ги, нанесете основа и оставете да изсъхнат няколко секунди, преди да нанесете главния лак.

5. Оставяте лака да стои прекомерно дълго време. Многото пластове лак дехидратират ноктите. Когато лакът стартира да се напуква, може дружно с него да падне и най-горният пласт на нокътя. Съвет: почистете лака след петия ден. Измийте ръцете, с цел да премахнеш следите от лакочистителя, който също може да изсуши ръцете ви.

В галерията вижте и кои са подобаващи козметични артикули за съвършени пети.

Рени Аврамова

Грешките, които позволяваме при слънцезащитата
Можете да имате по-сочни устни без инжекции!

Перфектна грим визия с розово червило

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР