Когато става въпрос за красота, е необходимо да имате манталитет

...
Когато става въпрос за красота, е необходимо да имате манталитет
Коментари Харесай

Перманентен грим: Какво представлява и какво да имаме предвид преди процедурата

Когато става въпрос за хубост, е належащо да имате нрав на човек, който поставя доста грижи, с цел да водите метод на живот с малко грижи.

Искате да намалите ежедневните си грижи за косата? Кератиновата процедура на всеки три до четири месеца може да поддържа копринено гладка косата, която другояче е къдрава, даже когато е изсушена. Нямате задоволително време за ежеседмичен маникюр? Гел лакът за нокти дава обещание нечуплив, съвсем нерушим маникюр, който устоя тройно повече време.

Когато става въпрос за основаване на дълготрайни резултати на грима, опциите ви са несъмнено по-интензивни. Изкушението на перманентния грим сигурно е примамливо - представете си, че в никакъв случай повече няма да се постанова да преправяте крилцата на очната си линия. Но налице са минусите, а точно много сериозен ангажимент, няколко часа болежка и, несъмнено, опция за някои не толкоз огромни опасности.

Какво съставлява перманентният грим?

" Перманентният грим, прочут също като козметично татуиране, микропигментация или дермапигментация, е тип незадълбочено татуиране, което включва нанасяне на пигмент в дермалния пласт на кожата за наблягане на някои особености на веждите, очите и устните. Използва се и в парамедицинската сфера за прикриване на белези, преструване на окосмяване и пресъздаване на ареоли ", изяснява Емилия Бери, създател и основен изпълнителен шеф на PermaLine Cosmetics.

Но това не е обикновено татуиране. По-скоро малко ръчно устройство, оборудвано с една или няколко игли (в взаимозависимост от техниката), слага особено направен пигмент в кожата на дребна дълбочина . Тези пигменти съдържат по-ниска централизация на оцветители и по-високо съответствие на течност, спрямо обичайното мастило за татуировки, за по-естествен свършек на кожата - споделя Синди Ву, създател на Beauty Elements и Lux Series Salon в Ориндж Каунти, Калифорния. То също по този начин избледнява постепенно с течение на времето, за разлика от обичайното мастило за татуировки.

D6 Permanent Makeup Eyebrow Rotary Tattoo Machine Microblading Pen Kit Eyebrow Lips Tattoo Machine Seven gear DTEOULJ
— Cale35FRiwS (@Cale35F)
Като се има поради това избледняване, перманентният грим в действителност е единствено полуперманентен . Според Ву пигментът може да издържи няколко години, преди да стартира да избледнява , и евентуално ще са нужни корекции с течение на времето, с цел да се поддържа мечтаният резултат. И въпреки че съответните периоди за поддръжка варират при другите хора (в взаимозависимост от фактори като вида пигмент, мястото на татуировката, възрастта на клиента, метода на живот и вида кожа), нормално те са нужни на всеки една до три години.

Но това не е безусловно нещо неприятно. " Всъщност е желателно да има пигмент, който избледнява, когато се правят козметични действия по лицето. Лицата ни се трансформират и стареят с времето, тъй че опцията да се вършат промени с напредването на годините е идеална ", споделя Кендра Брей, притежател и създател на Better Brows & Beauty в Ню Йорк.

Най-популярните типове са микроблейдинг на вежди, червило за устни, перманентна очна линия и усъвършенствания на миглите, както и татуировки на лунички. В взаимозависимост от типа непрестанен грим, който изберете, техниките, резултатите и избледняването доста се разграничават. Преди да минете под иглата, ето какво тъкмо би трябвало да знаете за всяка процедура.

Микроблейдинг

Микроблейдингът е техника, която се употребява за възстановяване на външния тип на веждите. Процедурата включва потреблението на дребен ръчен инструмент с ултратънки игли за нанасяне на пигмент и основаване на дребни, сходни на косъмчета, линии в горния пласт на кожата, изяснява Бери. Пигментите, употребявани при микроблейдинга, са особено подбрани, с цел да подхождат на цвета на косата и тена на кожата на лицето. В резултат на това Бери споделя, че ключът към постигането на красиви и естествени резултати е деликатният избор на козметик, който схваща от цветовете и дълбочината на кожата.

Това е много публикувана алтернатива, защото разрешава на клиентите просто да поправят и усъвършенстват външния тип на веждите си съгласно потребностите . Тя е идеална за хора с тънки или редки вежди, с неравномерно завършени вежди, за тези, които са изгубили веждите си заради медицински положения, както и за всички, които търсят рутинна процедура за хубост, която не изисква поддръжка.

Ombre Powder Brows: All you need to know about post-treatment care
— PhoenixBrowz (@phoenixbrowz)
Въпреки че процедурата е потребна за множеството хора, тя може да не е подобаваща за хора с избрани болести (като кървене и някои автоимунни заболявания), бременни или кърмещи дами и хора с избрани кожни болести (като екзема, розацея или псориазис), както и за лица, подложени на лъче- или химиотерапия, предизвестява Ву. Ако не сте сигурни, постоянно се консултирайте с лицензиран експерт, с цел да вземете осведомено решение.

Целият развой лишава към два часа и изисква поддръжка след пет седмици, последвано от поддържащи корекции на всеки една до три години. Според тримата специалисти първичната процедура за микроблейдинг коства сред 500 и 3500 $ (включително първия ретуш). Сесиите за поддържане са приблизително сред 300 и 550 $ според от периода и козметика.

Перманентно червило за устни

" Пигментирането на устните е дизайнерска техника, употребена за прибавяне на транспарантен цвят към устните. В зоната се прибавят дребни точки пигмент, с цел да се построи постепенно мечтаното количество покритие. Козметикът прави движения с иглата като четка за изобразяване, с цел да реализира този резултат ", изяснява Брей.

Перманентното червило за устни може да се употребява и за възстановяване на формата на устните , което го прави превъзходен вид за тези, които не желаят хирургически импланти за устни или дермални пълнители, споделя Ву. Процедурата може също по този начин да помогне за понижаване на фините линии и бръчки по устните. Цветовете и покритието на мастилото варират според от самостоятелните желания, като усъвършенстват или възвръщат естествения цвят на устните или основават напълно по-жив колорит на устните.

Според Бери резултатите могат да продължат от година и половина до три години според от фактори като вида кожа, метода на живот и ежедневната грижа за кожата. И въпреки че разноските варират според от местоположението, техниката и опита на експерта, съгласно тримата специалисти първичните разноски нормално са приблизително към 900 $, в това число шестседмична поддръжка. След това процедурите варират от 200 до 550 $ според от периода и козметика.

Перманентна очна линия

Перманентната очна линия е тъкмо това, което звучи - полупостоянна татуирана очна линия. Процедурата се прави благодарение на дребна игла, прикрепена към цифрова химикалка, която вкарва пигмент в кожата - споделя Брей. Тя също по този начин отбелязва, че поносимостта към болежка варира доста при другите клиенти .

Подобно на обичайна очна линия, има доста разнообразни техники за оформяне , които могат да се създадат, като най-естествената от тях е подчертаването на линията на миглите . Според Бери това основава илюзията за по-пълна основа на миглите посредством слагане на по-тъмен пигмент сред миглите. Други известни разновидности включват опушен линеен резултат , който може да се съпостави с размазана линия на миглите; тънка очна линия , която се отличава с фина, тънка линия от пигмент по горната линия на миглите; очна линия с крилца , която е по-драматична и се отличава с крилце, разпростряло се оттатък външния ъгъл на окото; и опушена очна линия с крилца , която се отличава с по-опушено, избледняло крилце на очната линия. Като цяло те могат да се поправят и нанасят по този начин, че да дават отговор на мечтаните от клиента резултати.

Макар че това е сигурен вид за всеки, който желае да има по-тъмна линия на миглите или тип на грим с очна линия от самото начало, той е изключително потребен за клиенти, които са чувствителни към елементарна очна линия , тъй че не би трябвало да се тормозят за раздразнение от грима. В същото време тези с извънредно отпусната или торбеста кожа на клепачите не са идеални претенденти за процедурата , споделя Брей.

Както и при другите разновидности за непрестанен грим, резултатите нормално траят сред една и три години според от самостоятелните фактори.

Цената може да варира в необятни граници според от типа на техниката, местоположението и опита на експертите, макар че и Брей, и Бери споделят, че процедурите могат да варират от 400 до 2000 $, което нормално включва шестседмична поддръжка.

Татуиране на лунички

Татуировките на лунички включват татуиране на дребни, естествено изглеждащи лунички върху кожата благодарение на машина или ръчен инструмент, които отсрочват пигмент в кожата в шарка, наподобяваща лунички. Макар че като цяло са с по-ниска степен на болежка спрямо други козметични татуировки , те също по този начин са извънредно сложни за положително осъществяване.

" Използването на пигменти по този метод е непоследователно и с течение на времето може да се обезцвети, размие и изчезне, оставяйки на клиента противен външен тип ", изяснява Бери.

Те също по този начин не би трябвало да се комбинират с никакви лазерни процедури на лицето в бъдеще, показва Брей, което може да откаже някои хора от тази алтернатива.

Според Брей татуировките с лунички нормално се заплащат на процедура, защото количеството лунички за създаване на стремежи тип може да варира доста и евентуално ще са нужни няколко процедури. Тя споделя, че цените нормално варират сред 200 и 500 $ за процедура.

Какво да имате поради, преди да си извършите непрестанен грим

Преди да си извършите непрестанен грим от какъвто и да е тип, би трябвало да имате поради няколко неща.

Изберете лицензиран и умел козметик

Преди да се подложите на полуперманентен грим, е значимо да извършите изследване и да намерите дипломиран, умел и лицензиран козметик. Освен рисковете от евентуална зараза и други опасности, съществува и опцията за незадоволеност от резултата - и въпреки че това е полупостоянно, приказваме за години, а не за седмици или месеци.

" Въпреки че цената би трябвало да се вземе поради, значимо е да се избере лицензиран експерт с портфолио от сполучливи процедури, а не да се взема решение само въз основа на цената ", изяснява Бери.

Целият този риск може да бъде избегнат (или доста намален), като авансово проучите вашия козметик , с цел да се уверите, че е лицензиран и умел и че работата му дава отговор на вашите съответни естетически желания. Брей споделя, че задълбоченият диалог по отношение на стремежи резултат и упованията ви също може да помогне за попречване на нещастните резултати.

Имайте поради евентуалните белези, риска от инфекции и други отрицателни последствия

Перманентният грим не е лишен от опасности и е значимо да се запознаете с евентуалните отрицателни резултати. Според Ву опцията за риск е действителна, даже в случай че употребяваните игли и пигменти са стерилизирани и деликатно подбрани .

Потенциалните опасности включват зараза, алергична реакция, ускорено избледняване, неравномерни резултати и белези. Както и при всяка друга козметична намеса, тези опасности могат да бъдат понижени значително посредством деликатен избор на подобаващ експерт, както е посочено нагоре. Също по този начин е значимо да се съблюдават подобаващи грижи преди и след процедурата.

Като цяло, в случай че имате някакви терзания и съмнения по отношение на страничните резултати, помолете вашия експерт да ви запознае с тях и вземете всички нужни защитни ограничения, с цел да сведете до най-малко обвързваните с тях опасности.

Спазвайте защитните ограничения преди процедурата и инструкциите за грижа след нея

" Не мога да опиша какъв брой е значимо да следвате инструкциите за следваща грижа, с цел да постигнете красиви резултати ", споделя Бери. Същото важи и за грижите преди отнасяне. Макар че съответните указания ще варират според от вашия експерт и съответния тип непрестанен грим, има няколко общи насоки, които можете да следвате.

В рамките на към една седмица преди процедурата клиентите би трябвало да заобикалят някои медикаменти и субстанции , като да вземем за пример разредители на кръвта и алкохол, както и прекалено излагане на слънце, местни средства като ретиноиди и витамин С, както и потреблението на пилинг или лазерни процедури в зоната на отнасяне или към нея.

След третирането поддържайте зоната чиста и недокосната за най-малко 24 часа - избягвайте директен контакт с вода, потене и физически извършения за избран интервал от време след третирането. След 24 часа Брей предлага нежно измиване на зоната единствено с вода и памучна забрадка. След това нанесете мехлема, както е инструктиран от техническото лице.

В продължение на седем дни след процедурата би трябвало да се заобикаля директното излагане на вода и потреблението на козметични артикули в зоната на отнасяне и към нея.

" Важно е да се заобикаля и несъразмерното излагане на слънце в продължение на няколко седмици.  След като заздравее, предлагаме слънцезащитни артикули, с цел да предпазите зоната от избледняване. Препоръчваме също по този начин да се заобикаля нанасянето на артикули срещу стареене непосредствено върху третираната зона ", предлага Бери.

Когато се съмнявате, попитайте вашия експерт за съответни указания и не забравяйте да ги спазвате за реализиране на оптимални резултати.

Помнете, че не е за непрекъснато

Въпреки наименованието, козметичното татуиране е единствено полупостоянно, което значи, че през годините ще би трябвало непрестанно да коригирате резултатите. Процедурите за поддръжка би трябвало да се организират на всеки една до три години според от голям брой фактори.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР