Когато става въпрос за изповядване на най-тайните и съкровени желания

...
Когато става въпрос за изповядване на най-тайните и съкровени желания
Коментари Харесай

Как да напишем любовно писмо: 6 съвета от историческите личности, които са го правили най-добре

Когато става въпрос за изповядване на най-тайните и съкровени стремежи на сърцето, какво по-подходящо от любовното писмо.

Подобно на природата на самата обич, произходът на любовното писмо е в действителност неясен. Има препратки към любовни послания още в индийската Бхагавата Пурана от преди 5000 години до вавилонски надпис от VIII-ми век прочие н. е. и стихотворение на шумерска плочка датирана към 3500 година прочие н. е. Една от най-известните е може би „ Песента на Соломон “, считана за най-романтична със своя мек, сетивен език.

How to write a love letter: 6 tips from the historical figures who did it best (via )
— History Press Local (@THP_Local)
Това, което можем да кажем сигурно е, че от тези ранни образци е зародило писменото изкуство, което е ценено от епохи насам.

В свят, трансформиран от цифровата епоха, писмото до обичан човек в никакъв случай не е било толкоз сантиментално. Имайки това поради, ето малко ентусиазъм, което да ви помогне да усвоите изкуството да изразявате поетиката на сърцето си...

Как да започнете любовно писмо

President George Bush and First Lady Barbara Bush..............
— Kathryn Hilliard (@HilliardKathryn)
Как те обичам? Нека… Чакай, ами в случай че не мога да преброя методите?

Началото постоянно е мъчно. Понякога в случай че обичаме някого извънредно мощно може да се случи по този начин, че да не можем да хванем страстта в думи. Любовта е толкоз дива и свободолюбива, че просто не е допустимо. Толкова е многолика, че няма точни думи с които, да я опишем. Това изтощение пред гения на любовта е систематизирано доста добре в „ Ема “ на Джейн Остин. „ Ако те обичах по-малко “, споделя господин Найтли, „ щях да мога да приказвам повече за това. “

Тази умелост надвишава фикцията и нещо напълно действително. Изпитал го е даже президентът на Съединени американски щати Джордж Хърбърт Уокър Буш. Докато бил в чужбина като военноморски водач по време на Втората международна война, той написал доста писма до бъдещата си брачна половинка Барбара.

Повечето от тях са изгубени, само че едно от дребното оживели демонстрира, че когато думите ви изневеряват, може би е по-добре просто да кажете нещо такова:

„ Това писмо би следвало да е доста елементарно за писане - думите би трябвало да идват безусилно и да мога да ти кажа какъв брой обезверено се радвах, когато отворих вестника и видях известието за нашия годеж, само че някак си не мога да кажа всичко, което бих желал в писмо. Обичам те, скъпа, с цялото си сърце и да знам, че ме обичаш, е всичко за мен. Колко постоянно съм си мислил за безграничната наслада, която ще бъде наша някой ден. Колко щастливи ще са децата ни да имат майка като теб... "

Изправете се пред връзка от разстояние

F. Scott Fitzgerald

with his wife Zelda and daughter Frances
— Emir Han (@RealEmirHan)
Далеч ли сте от обичания си човек? Не сте единствените, които са изпитвали неволите на дългите дистанции. Бракът на писателя Ф. Скот Фицджералд със Зелда постоянно е описван като много плевел, макар че не постоянно е било по този начин. Началото на връзката им била изпълнена с боготворене и те доста страдали до момента в който били разграничени.
Това благополучие за жалост завършило, когато Зелда била призната в клиника в Швейцария за съществено психологично заболяване. По това време Фицджералд се борел с пристрастяването си към алкохола и страданията на двамата създали писмата им презрителни.

Въпреки това, когато четем по-ранните им писма се потапяме във една радостна връзка:

„ Защо има благополучие, комфорт и неспокойствие единствено там, където си ти, и на никое място другаде по света? “, написа Фицджералд.

„ Твоята фотография е всичко, което имам “, дава отговор Зелда, „ тя е с мен от сутринта, когато се събудя в безумен полусън за теб до последния миг от деня, когато мисля за теб и за гибелта. “

How to Write a Love Letter
— Art of Manliness (@artofmanliness)
Зелда написала и други писма, в които вплела топли детайлности за възприятията й към Фицджералд:

„ Поглеждам надолу по релсите и като че ли те виждам да идваш. От всяка мъгла твоите скъпи, омачкани панталони бързат към мен. Без теб, скъпи най-скъпи, не мога да виждам, нито да слушам, нито да усещам, нито да мисля или да пребивавам, обичам те по този начин, че в никакъв случай през целия ни живот няма да разреша да бъдем разграничени още една нощ. Това е като да молиш за благосклонност стихия или да убиеш хубостта. Така желая да те целуна! “

Не единствено създателите са записали на хартия тъгите по своите близки. Наполеон Бонапарт, въпреки да има своето място в историята като безсърдечен пълководец, наподобява е бил доста по-нежен в персоналния си живот.

I’ve run from the moon for
Too long,
So for a chance to start anew,
I’ll evoke twilight,
Navigate chaos and sweet peril
In your arms of strength,
For I’m intrigued by your words
And sacred simplicity.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР