Когато става въпрос за инвестиране, ние всички търсим това предимство,

...
Когато става въпрос за инвестиране, ние всички търсим това предимство,
Коментари Харесай

Няколко акции, по които инсайдери са „полудели“

Когато става въпрос за вложение, ние всички търсим това преимущество, с цел да влезем рано в идната огромна акция, преди да излети. Като външни вложители от време на време се усещаме в неравностойно осведомително състояние спрямо вътрешните лица на компанията. Но да следим какво купуват вътрешните лица може да ни даде скъпа визия. На този пазар вътрешните лица са изкупували акции на избрани акции. Тъй като наближаваме края на август, тези опитни вложители може да се нареждат пред обилни катализатори на хоризонта.InvestorPlace се в данните, с цел да откриe три акции, които инсайдери нетърпеливо трупаха в последно време. Това не са просто междинни компании; те имат солидни основи и задоволително благоприятни условия за напредък в съответните си браншове. Вътрешната активност може да алармира, че управлението вижда още повече напред. Влизането в тези акции дружно с вътрешни лица може да изложи вложителите на обилни облаги, в случай че и когато позитивните вътрешни вести станат обществени.Вътрешните лица може да знаят нещо, което ние не знаем, и тази празнота в знанията съставлява доходоносна опция.
Asana (ASAN)Доставчикът на програмен продукт за ръководство на работа, Asana, остава привлекателна покупка макар негативизма от някои на Уолстрийт.Asana дава платформа за ръководство на работата, която оказва помощ на екипите да провеждат, наблюдават и ръководят работата си. Компанията означи голям растеж на топ линията, като приходите й през първото тримесечие набъбнаха с 26,3% на годишна база. Мечките обаче се насочиха към неналичието на доходност на компанията, като нейната чиста загуба възлиза на 18,5 милиона $.Въпреки това е извънредно значимо да запомните, че Asana се управлява от съоснователя Дъстин Московиц, който също е съосновател на Фейсбук, в този момент Meta Platforms (META). Московиц явно има дълготрайно разбиране, като неотдавна закупи съвсем 14 милиона $ от акции на Asana единствено през миналата седмица. Покупките от вътрешна информация в този мащаб алармират за убеденост в траекторията на бизнеса.Разбира се, пътят на компанията към рентабилността остава загадъчен. Но последните ходове като понижаване на проектите за наемане за идващото тримесечие демонстрират, че управлението е съществено за стягане на колана и приемане на позитивен паричен поток. След като мащабът се появи след още няколко години на хиперрастеж, чакам картината на облагата на компанията да се усъвършенства доста. Спомнете си, че Amazon (AMZN) съвсем не извлече никакви облаги в продължение на съвсем две десетилетия, до момента в който преследваше нападателна агресия.Има разбираемо отчаяние, че рентабилността остава неуловима макар пазарната капитализация на Asana от 4,8 милиарда $. Но опитът на Московиц и кожата в играта допускат, че търпението ще бъде възнаградено за вложителите с дълголетен времеви небосвод.Mercury Systems (MRCY)Друга разрушена акция в днешния лист е Mercury Systems. Тази компания за аерокосмически и отбранителни технологии се срина с съвсем 50% през 2022 година заради неточности в осъществяването. През последното тримесечие облагите на акция на компанията изостанаха с огромна разлика, до момента в който приходите също не доближиха прогнозите.Ръководството цитира „ предизвикателни стратегии “, които са предизвикали непредвидени разноски, с цел да обяснят тези пропуски. Но е извънредно значимо да се означи, че тези проблематични контракти съставляват единствено към 20 от над 300-те стратегии на Mercury. По-голямата част от бизнес направленията не престават да се показват устойчиво.Въпреки че Mercury би трябвало да работи по стягане на интервенциите, доста негативизъм наподобява оценен след внезапното му ликвидация. Това е изключително правилно, като се има поради, че вътрешни лица са събирали дялове от слабостта. Скорошните значими покупки включват:
Jana Partners купува акции за 1,9 милиона долараГлавният изпълнителен шеф Уилям Балхаус придобива 1,5 милиона долараЧлен на борда Роджър Кроун купува 577 000 $

Това равнище на пазаруване значи, че вътрешните хора чакат проблемите на Mercury да бъдат краткотрайни. Компанията поддържа солидна пазарна позиция, доставяйки софтуерни решения на реализатори в региона на галактическата индустрия/отбраната. Нейните стратегии за развиване на франчайзинг също съставляват път за обновяване на растежа, откакто оперативните проблеми са зад тила на компанията.Mercury се ориентира консервативно за фискалната 2024 година, призовавайки за постоянен растеж на приходите след спад от 12,6%. Но изоставането му остава устойчиво на равнище от над 1,1 милиарда $ (с 10% повече на годишна база) и управлението чака поврат в рентабилността и паричния поток през последната половина на 2023 година След внезапното си ликвидация, MRCY наподобява подготвен за огромен растеж, в случай че осъществяването му се усъвършенства, както се чака.Forward Air (FWRD)И най-после, малко повече опитимизъм има за компанията за товарни транспорти Forward Air след съвсем 50% спад. Акциите паднаха, откакто компанията разгласи, че ще се сплоти с Omni Logistics. Пазарът се отхвърли заради по-ниските маржове на Omni и евентуалните опасности за интеграция.Скорошните вътрешни покупки обаче алармират за убеждението, че сливането ще се изплати в дълготраен проект:
Изпълнителен шеф Томас Шмит – 1 милион долараДиректор Робърт Кембъл – 322 000 $
Директор Лори Тъкър – 245 000 $
Ръководството твърди, че отпечатъкът на Omni ще разреши на Forward Air да получи достъп до 7000+ нови клиенти и ще даде благоприятни условия за кръстосани продажби. Приблизително 125 милиона $ в планувани синергии на разноските в границите на две години също не могат да бъдат подценени.Без подозрение осъществяването на такова огромно придобиване носи риск. Но вътрешните лица, които гласоподават с портфейлите си, демонстрират, че има задоволително доверие в способността на управлението да реализира своите цели за доходи и разноски. И имайте поради, че в исторически проект Forward Air е ефикасен оператор с оперативни маржове над двуцифрени числа, даже на спадащи пазари.Въпреки че Forward безспорно е изправен пред най-трудния си тест до момента, като интегрира Omni, цялостното му уволняване от Уолстрийт подценява впечатляващия опит на управлението. Рисковете наподобяват съответно отразени в този момент след голямото отдръпване. За дълготрайните играчи закупуването от вътрешна информация дава безапелационен мотив да заемат опортюнистична позиция.*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР