Какво трябва да знаят инвеститорите за закупуването на злато в момента

...
Когато става въпрос за инвестиране, имате много възможности за избор.
Коментари Харесай

Когато става въпрос за инвестиране, имате много възможности за избор. Мнозина избират да вложат пари в традиционни инвестиции, като акции, поради потенциала за значителни краткосрочни печалби. Но въпреки че фондовият пазар може да предостави възможност за бърза възвръщаемост на инвестициите ви, той е и рисков залог.

Всичко, което е необходимо е икономически спад или нестабилен пазар, за да се сринат вашите акции, и това е не е необичайно инвеститорите да видят огромни загуби за няколко дни или дори минути. Ето защо е важно да диверсифицирате инвестициите в портфолиото си. Трябва да балансирате по-рисковите инвестиции с по-стабилни опции.

И една опция, към която много хора се обръщат, е златото, което обикновено е надежден актив. Като инвестирате в злато, можете да помогнете за компенсиране на част от риска, породен от другите ви инвестиции — и можете също така да извлечете други ползи, като хеджиране срещу инфлация. Но ако искате да добавите този благороден метал към портфолиото си, има няколко неща, които трябва да знаете точно сега.

Разгледайте как може да ви бъде от полза инвестирането в злато тук сега.

Какво трябва да знаят инвеститорите за закупуването на злато в момента

Ето какво трябва да знаят инвеститорите за правилното инвестиране в злато сега:

В момента цените на златото се колебаят 

Миналата седмица редица икономически фактори накараха цената на златото да падне под границата от 1900 долара за унция — петмесечно дъно . Но при изненадващ обрат на събитията спот цената на златото отбеляза увеличение до над 1890 долара за унция на 21 август, отбелязвайки бързо възстановяване от скорошния спад.

И подобен модел се случи с фючърсите на златото. Фючърсите върху златото, изтичащи през декември, отбелязаха положително движение в същия ден, покачвайки се с 0,3% до $1921,95. Тези промени подчертават природата на пазара на злато, където цените могат да се променят бързо въз основа на различни фактори.

Не пропускайте възможността да добавите злато към портфолиото си. Научете повече тук сега.

Краткосрочната променливост на цените е нормална 

Въпреки че златото не изпитва толкова променливост, както другите видове инвестиции, важно е да запомните, че краткосрочната цена волатилността е нормална за златото. Колебанията в цените на златото могат да възникнат поради различни глобални икономически и геополитически фактори, включително лихвени проценти, опасения за инфлация, валутни колебания и пазарни настроения. В момента се занимаваме с много от тези проблеми, така че текущата нестабилност на цените има смисъл.

Вместо да се възпират от тези колебания, инвеститорите трябва да подхождат към тях със стратегически начин на мислене. Реалният ръст на цените обикновено се случва в дългосрочен план. На свой ред този благороден метал е най-подходящият за инвеститори, които искат да компенсират риска в своите портфейли, но не търсят значителни печалби в краткосрочен план.

И заслужава да се отбележи, че мястото цената на златото все още е нагоре като цяло в сравнение с миналата година, въпреки скорошния спад на цената. В момента цените на златото са малко под 1900 долара за унция, но миналата година по това време бяха под 1700 долара.

Ако искате сделка, ще трябва да действате бързо

Цените на златото все още са ниски в сравнение с това, което бяха преди пет месеца, но спот цената и фючърсите на златото се показват признаци на потенциално възстановяване. Така че, ако искате да се възползвате от текущата ниска ценова точка, трябва да действате бързо.

Тъй като цените на златото обикновено са относително стабилни като цяло, важно е да се предприеме проактивен подход, за да се използват благоприятни ценови движения. В противен случай може да няма друга възможност за закупуване на по-ниска цена в близко бъдеще.

Долната линия

Неотдавнашният спад на цените на златото представлява навременна възможност за инвеститорите да обмислят добавянето на този благороден метал към своите портфейли. Въпреки че краткосрочната нестабилност на цените е естествена част от инвестиционния пейзаж, трайните предимства на златото като инструмент за диверсификация, хеджиране на инфлацията и съхранение на стойност го правят привлекателна опция както за опитни, така и за начинаещи инвеститори.

И тъй като спот цената и фючърсите върху златото показват признаци на потенциално възстановяване, сега е моментът да се възползвате от тази уникална инвестиционна възможност. Но ако изчакате да видите накъде ще тръгнат цените на златото, това може да ви струва повече в дългосрочен план.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР