Когато става въпрос за бизнес, винаги има риск от провал.

...
Когато става въпрос за бизнес, винаги има риск от провал.
Коментари Харесай

Спрете да губите пари за неуспешни бизнес експерименти

Когато става въпрос за бизнес, постоянно има риск от неуспех. Но има и късмет за триумф. Докато научите нещо от опита си, няма такова нещо като загуба на време или пари. 

Най-добрите компании ще тестват заглавията, графиките на уеб страницата си и тематиките на имейла си. Те ще организират маркетингови акции за нови демографски данни и ще стартират нови артикули. Има милион разнообразни способи, по които вашият бизнес може да опитва, с цел да помогне за мащабиране, и макар че можете да извършите всичко по силите си, с цел да гарантирате, че тези опити са сполучливи, постоянно има детайл на неустановеност. Ето един метод, по който да си гарантирате, че всеки бизнес експеримент не е загуба на време или пари.

Изяснете задачите си. Да кажем, че вашата компания желае да стартира маркетинг към нова демографска група. Направихте изследването, събрахте числата и на хартия наподобява като добър залог за вашия бизнес. Така че събирайте рекламите и се пригответе да стартирате акцията. Но преди да го извършите, би трябвало да изясните задачата си.

Целта на акцията в множеството случаи е да продава продуктите ви, само че по-голямата цел е да разберете дали вашата нова демографска група се интересува от тези артикули и да научите по какъв начин да продавате на новия пазар.

Двете цели са доста разнообразни и методът, по който мерите триумфа, ще бъде друг. Провеждате акцията за 30 дни и получавате няколко продажби. Ако мерите по първата цел, опитът евентуално е бил несполучлив. Но ако сте научили повече за демографските данни, научили сте какви апели за деяние са предиздвикали потребителите да кликнат върху рекламата и сте били в положение да откриете най-хубавия метод да продадете продуктите си на новата демографска група до края на акцията, то тогава сте били сполучливи. И сумата, която сте похарчили за рекламната акция, не е пропиляна. Това е била цената, която сте платили, с цел да научите нещо за вашия бизнес.

Друг метод да увеличите възвръщаемостта на вложенията си от несполучливите бизнес опити е да отделите време за разпит след опита. Да кажем, че рекламната акция не е довела до никакви продажби или евентуални клиенти. Смята ли се тогава тя за загуба на пари? Едва ли. Научихте какъв апел за деяние не работи. Научихте, че рекламната платформа, която сте пробвали, не е добра за вашия бизнес.

Често може да се научи повече от неуспеха, в сравнение с от триумфа. Ако други членове на екипа са взели участие в плана, помолете ги да напишат какво считат, че са научили от опита и какви познания могат да приложат към бъдещи опити. Направете своите бележки и обърнете внимание на това какво работи и какво не, с цел да можете да употребявате тези познания при идващия си опит.

Източник: Дейвид Финкел, създател на " Формулата на свободата: по какъв начин да съумеете в бизнеса без жертване на фамилията, здравето или живота ", за

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР