Когато става дума за всъдеход, превърнал се в легенда, обикновено

...
Когато става дума за всъдеход, превърнал се в легенда, обикновено
Коментари Харесай

Toyota извади ново поколение на легендарен всъдеход

Когато става дума за всъдеход, трансформирал се в легенда, нормално мислено идват няколко модела. Сред тях е и Toyota Land Cruiser, чието предходно потомство се появи през 2013 година То към този момент е история, а неговото място зае новата генерация с показател 300.

Land Cruiser 300 е изграден на настоящата архитектура TNGA, на която последователно минават и останалите модели на японската марката. В нейната основа е най-голямата платформа GA-F, само че макар това всъдеходът резервира рамната си структура, която обаче е съществено осъвременена и благодарение на нова технология за лазерно заваряване не единствено е по-здрава, само че и по-лека.

Заради потреблението на нов тип олекотена стомана каросерията е и по-твърда, макар че по-голямата част от нейните външи елементи са от алуминий. Всичко

 

това е понижило тежестта на структурата с 200 кг

 

спрямо предшественика. Тези килограми обаче са обезщетени с внедряване на огромен брой модерни технологии, както и на ново съоръжение.

Окачването на новия Land Cruiser резервира досегашната скица. Нито една от версиите обаче няма да се предлага с хидро-пневматична система, която контролира височината на каросерията. По предпочитание на клиента всъдеходът въпреки всичко може да бъде оборудван с адаптивни амортисьори с променливи характерности, а също по този начин и със система E-KDSS с настрана ръководство на предния и задния стабилизатор на амортисьорите.

Очаквано, заради новите екологични стандарти японците се отхвърлят от потреблението на 8-цилиндров мотор. На първо време той ще предлага с избор от два 6-цилиндрови мотора – дизелов, който е изцяло нов, както и бензинов. Първият е 3,3-литров, с мощ 305 к.с. и оптимален въртящ миг 700 Nm, като на някои пазари той ще се предлага в дефорсиран вид – 249 к.с. и 650 Nm.

Бензиновият V6 е с двойно турбо и не е изцяло нов, защото се слага на модели на Lexus. Максимална му мощ е 415 к.с., а въртящият миг доближава 600 Nm. Той също ще получи по-слаб вид – с 309 к.с. Скоростната кутия е единствено една – автоматик с 10 предавки, като най-мощната трансформация форсира от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди.

Японският производител разгласи и излизането на

 

две специфични модификации на всъдехода

 

Първата е 70th Years Anniversary, отдадена на 70-годишнината на модела. Тя е оборудвана с раздатъчна кутия на основата на диференциал Torsen, който има блокировка, понижаващи предавки на трансмисията, както и самоблокиращ диференциал на задната ос.

Другата версия към този момент е известна като VX Off-road (вероятно ще се споделя по различен метод при появяването си на пазара). Както проличава от името, тя е предопределена за сериозен офроуд, като също разполага със самоблокиращ централен диференциал и понижаващи предавки, само че на всяка от двете оси е подложен диференциал с насилствена блокировка. Пътният луфт и при двата разновидността е 23 см.

Land Cruiser 300 е и с напълно изменен интериор, който резервира консервативния си жанр, само че е с доста съвременно съоръжение. На централната подпора е сложена нова мултимедия с огромен тъчскрийн, която поддържа протоколи CarPlay и Andriod Auto. Диагоналът на сензорния екран може да бъде 9 или 12,3 инча. Всъдеходът е оборудван с смесен дигитален панел, който съставлява композиция от аналогови и модерни уреди, и 7-инчов пъстър екран за информация от бордовия компютър.

Като варианти се оферират безкабелно зарядно за смарт телефони, 4-зонов климатроник, затопляне, вентилация на предните и задните седалки, а също по този начин и система за безключов достъп с бутон за пускане на мотора с отпечатък от пръст. Асистентите на лидера при Land Cruiser 300 условно се разделят на два типа. Първите оказват помощ при придвижване в града, а вторите – на тежък терен.

Всъдеходът получава новия пакет Toyota Safety Sense, при който към познатите функционалности като наблюдаване на слепите зони, разчитане на знаци, попречване на преден конфликт и адаптивен круз-контрол са добавени система за следене на маркировката с функционалност за поддържане на лентата на придвижване.

Предвидена е и система за кръгово видеонаблюдение, която може да оказва помощ и при придвижване отвън пътя. Например предната камера при включване на понижаващи предавки задейства функционалността „ транспарантен похлупак “. Така системата прожектира картина на капака, която демонстрира какво се случва под предните колела.

Сред всъдеходните асистенти е включен и круз-контрол за офроуд – Crowl Control, а също по този начин и система Multi-Terrain Select, която има нов автоматизиран режим за придвижване по бездънен сняг.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР