Когато става дума за тормоз над деца, сърцето се свива

...
Когато става дума за тормоз над деца, сърцето се свива
Коментари Харесай

Тъжната история на едно малко момче

Когато става дума за тормоз над деца, сърцето се свива от болежка. Но постоянно има светлина в края на тунела – ние имаме вяра в нея. Нека днешната история бъде блестящо удостоверение на това.

Майката на Митко умря преди по-малко от година. 8-годишното момче остана при втория си татко, защото не познаваше другите си родственици. Андрей имаше неприятно отношение към детето, още до момента в който брачната половинка му беше жива, смятайки го за тежест.

Кавгите, крясъците и непрекъснати рецензии се трансфораха в нещо всекидневно за детето. Затвори се в себе си и не дружеше с никого. Пастрокът не позволяваше на доведения си наследник да се разхожда и да обикаля напразно улиците.

Митко живееше в родното село на майка си, където вторият му татко го заведе след гибелта й. Андрей загуби работата си и потъна в задължения, тъй че трябваше да продаде жилището на жена си в града. Сега те живееха в дребна селска къща, където мъжът постоянно си позволяваше да пие с приятелите си. През това време той заключваше момчето в стаята, с цел да не му пречи.

Но момчето от дълго време привикна с това. Обикновено то излизаше от къщата през прозореца и отиваше на гроба на майка си. То й разказваше за протичащото се денем и какъв брой му липсва. Говореше й за това, че вторият му татко не го обича и се опасява от него.

Веднъж, Митко срещна стара жена на гробището. Тя доста приличаше на майка му и това заинтригува момчето.

Явно и тя беше пристигнала на гроба на почналата.

„ Познавахте ли майка ми? Толкова доста наподобявате на нея! ”

Жената пое надълбоко мирис и отговори: „ Митко, наподобявам на майка ти, тъй като тя е моя щерка. Аз съм твоята баба ”!

Той не знаеше на практика нищо за околните си. Спомни си единствено, че майка му в никакъв случай не е желала да му споделя за предишното си.

Но се оказа, че тази история е доста тъжна. Когато Митко бил на 2 години, майка му се влюбила в Андрей. Тя напуснала брачна половинка си и тръгнала с новия си ухажор. Бабата на момчето и чичо му се пробвали да разубедят дамата от такава недомислена постъпка. Но тя изгорила всички мостове и спряла да поддържа връзка с роднините си. Не ги допускала и до сина си.

Той просто не знаеше, че има други родственици. Но незабавно се довери на баба си.

„ Аз и чичо ти доста пъти се опитвахме да се свържем с теб, само че Андрей не ни позволяваше. Разбрах, че единственото решение е организацията за протекция на детето. Но това изисква някои предпоставки. Разкажи ми, вторият ти татко отнася ли се добре с теб ”?

Вижте още: Приятелите играят значима роля в живота на човек

Момчето стартира да плаче и баба му незабавно разбра всичко. Жената разбра, че й предстоят доста компликации. Срещата с внука й и ужасните му истории за втория му татко обаче й вдъхнаха убеденост, че всичко ще се подреди.

Сблъсквали ли сте се с сходни проблеми?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР