Когато става дума за санкциониране на Русия, САЩ и Европа

...
Когато става дума за санкциониране на Русия, САЩ и Европа
Коментари Харесай

Санкциите срещу Русия - нож с две остриета

Когато става дума за санкциониране на Русия, Съединени американски щати и Европа са изправени пред три провокации: глобите нормално се постановат последователно, а не ударно; договарят се мъчно със съдружниците, и най-важното – най-ефективните наказания „ излизат скъпо ”. Затова и настоящите в този момент наказания против Русия са надалеч от желязната хватка по отношение на Иран, Северна Корея или Венецуела и действително съставляват воднист компромис, предопределен да успокои съдружниците и да сведе до най-малко вътрешните разноски, написа Politico.

Но предотвратяването на война е сложна задача и несъмнено, не е гратис. За да притиснат Русия, Съединени американски щати и Европа би трябвало да работят стремително, в единение и с подготвеност да понесат известна тежест. Ако го създадат, имат мощен лост да не позволен Русия да избере войната.

Три са главните категории наказания, които имат късмет фактически да трансформират играта – и всяка има своите дефекти. Първо, цялостно „ ампутиране ” на огромните и по-малки съветски банки от финансовите системи на Съединени американски щати и Европа. Това...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР