Когато срещнем човек, първото нещо, което чуваме, е името му.

...
Когато срещнем човек, първото нещо, което чуваме, е името му.
Коментари Харесай

Има връзка между името на жената и успеха й сред мъжете – каква е тя?

Когато срещнем човек, първото нещо, което чуваме, е името му. Мнозина имат вяра, че точно то може да повлияе на благосклонностите на хората към нас. Така ли е? Твърди се, че името оставя избран отпечатък върху живота на индивида и че в случай че кръстите дете в на някого, то ще повтори ориста му. Тези вярвания са свързани със суеверия и предубеждения, само че истината е, че въздействието на името върху ориста на индивида е научно потвърдено.

Как въздейства името върху ориста на човек?

Последните изследвания на американски учени демонстрираха, че началните букви на името и семейството в действителност оставят отпечатък върху живота ни. Учени от Сан Диего и Ню Хейвън са разкрили, че някои букви вършат хората нещастни.

Основанието за сходни изказвания е социологическо изследване – специалистите анализирали резултатите от бейзболните мачове на американските тимове и данните на играчите, взели участие в тях. Така забелязали взаимозависимост на триумфа от името. Например, бейзболистите, чиито фамилни имена стартират с буквата „ К “, най-често изпращали топката отвън полето.

След това учените решили да проучат данните на възпитаници и студенти, които са били записани в разнообразни просветителни институции през последните 15 години. Установили, че учениците, чиято първа писмен знак в името е „ C “ или „ Д “, демонстрират най-лоши университетски резултати. Но това може и да се дължи на американската система за оценяване, при която „ C “ е приемлива оценка, а „ D “ е слаба.

Някои настояват, че е допустимо да се пресметна „ щастливо име “ посредством нумерологичните данни, защото всяка писмен знак в писмеността има избран номер. След като научите общата сума, можете да определите въздействието на името върху ориста.

Психолозите са на мнение, че определящият фактор за въздействие е вярата на индивида. Ако човек има вяра, че името му носи благополучие, тогава то в действителност ще му донесе. Вярата в неприятната сила на името пък е причина за отчаяние и песимистични настройки.

Как се трансформира ориста, когато измененията името или семейството си?

За дамите бракът нормално е съпроводен от смяна на семейството. На този стадий доста представители на по-слабия пол стартират да се чудят дали ориста им ще се промени с новите букви. Смята се, че моминското име към момента остава основата, а новото фамилно име има единствено индиректно въздействие върху ориста ни.

Нумеролозите обаче настояват, че смяната на фамилното име трансформира цифрата, което е знак на името, затова и естеството на въздействието му също се трансформира. Може да стане по-положително – тогава дамата става добър сътрудник в брака, а може и да носи отрицателен отпечатък. Тази догадка обаче не е потвърдена от учените, тъй че не може да се каже недвусмислено, че смяната на семейството води до промени в ориста.

 

Връзката сред името на дамата и триумфа при мъжете

Мнозина имат вяра, че известността измежду мъжете може да бъде повлияна от името. По предписание най-привлекателните имена за мъжете са тези, които звучат мелодично и меко.

Преди към 10 години в интернет се е провело социологическо изследване, в което мъжете били помолени да изберат най-приятните имена. „ Лидерите “ се оказали тези, които се отличавали с „ гальовен тон “: Елена, Мария, Наталия, Валентина, Ирина. Психолозите частично са съгласни с това. Според тях имена като Екатерина, Жана, Марина, Лилия, Светла и Юлия също би трябвало да бъдат добавени към този лист, защото собственичките им постоянно са ужасно известни измежду мъжката половина от човечеството.

Американски учени от Ню Йорк пък означават, че тези дами, чието име е елементарно за изговаряне, доста бързо влизат в доверителни връзки с мъжете. Лесно намират другари и сътрудници, а също по този начин реализират триумф на работното място.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР