Когато сподели, че е бременна, Марта беше щастлива. От няколко

...
Когато сподели, че е бременна, Марта беше щастлива. От няколко
Коментари Харесай

Научно проверени трикове в помощ срещу вредните навици

Когато показа, че е бременна, Марта беше щастлива. От няколко години бяха чакали дете. Но когато се видяхме, както постоянно, „ да пийнем по нещо “, показа: „ Не бях се замисляла, че би трябвало да спра всичко внезапно. “  Нито една бира след работа, нито една цигара в почивката. От тази секунда.

Марта беше твърдо решена да се пребори с нездравословните привички и дружно успяхме да открием голям брой научно потвърдени способи за прекъсване на пушенето, алкохола, преяждането, и общо взето всички завсимости, от които страда актуалния човек.

„ Различните хора ще открият разнообразни трикове, които им оказват помощ да преодолеят изкушението “ – споделя Глен Морган, шеф на изследователската стратегия за надзор на тютюнопушенето към американския Националнен институт за битка с раковите болести, представен от LiveScience. 

Сменете обстановката 

„ Иска се единствено малко воля “, незабавно ще каже някой на Марта. Психолозите обаче ни предизвестяват, че волята е лимитирана. Тя се изчерпва с течение на деня. Вечер след дългия работен ден сме най-склонни „ да се похлъзнем “. Затова, вярвайте в силата на волята си, само че не се осланяйте на нея. Нагласете нещата по този начин, че да пестите този скъп запас. 

Ако дадете на някого по-голяма паница, ще яде повече. Действията на един човек могат да се плануват от околната му среда доста повече, в сравнение с можем да си представим, сочат проучвания.

При подвластните от хероин има към 90 % връщане към пристрастяването след опит за прекъсване. Но при подвластните от хероин американски бойци във Виентам този % спада единствено на 5, когато се връщат в страната си. Защо – тъй като околната им среда се е трансформирала. Примерът е краен, само че добре илюстрира откритата причинност.  

Най-добрият метод да измененията средата е като си вземете отмора. Прекарайте известно време на ново място. Ако би трябвало да се борите с упорита взаимозависимост, обърнете се към център за рехабилитация. Там ще получите качествена и професионална помощ. За множеството от нас една елементарна почивка измежду природата, съчетана с твърдото решение да променим навиците си, прави чудеса. Ако нямате опция да си позволите дълга отмора, пробвайте да се преместите да живеете известно време при родственици или другари. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР