Когато сме неразположени, околните много лесно може да разпознаят това,

...
Когато сме неразположени, околните много лесно може да разпознаят това,
Коментари Харесай

Как лицето ни издава, когато сме болни?


Когато сме неразположени, близките доста елементарно може да разпознаят това, даже да не демонстрираме отчетливи признаци като кашлица, хрема и други Дори да опитваме да прикрием влошеното си здравословно положение, истината за него ще излезе нескрито, разкрита от непредвиден източник – нашето лице.

Ново изследване преглежда показателните промени в положението на лицето, предизвикани от простудата и грипа , и потвърждава, че те съвсем постоянно оставят следите си върху изражението ни и то издава здравословните проблеми. В хода на изследването е открито, че може

сполучливо да се разграничат

заболели и здрави хора само посредством ревизиране на техни фотоси.

За задачата на опита са подбрани 30 доброволци. В първият стадий на изследванеот те са инжектирани с доста ниски дози болестотворни бактерии, причиняващи баналните настинки. Количеството на бактериите не е било задоволително да предизвика действителна зараза, само че е отключвало деен имунен отговор . В такива моменти човек демонстрира познатите първи признаци на простуда – изнемощялост, леко главоболие, мускулни и ставни болки. 3 часа по-късно на всеки доброволец е направена фотография в анфас с оптимално неутрално изражение.

При всички доброволци имунният отговор е бил задоволителен да обезврежда бактериите и единствено няколко часа по-късно симптоматиката изцяло е изчезнала. Тогава са направени нови фотоси на доброволците, още веднъж с оптимално близо до естественото им изражение.

Подбрани са 60 спомагателни доброволци, които които са прегледали и двете фотоси на всеки от доброволците. Те са разполагали единствено с по 5 секунди, с цел да разгадаят на коя от двете фотоси всеки доброволец е проявявал лека симптоматика на простуда и на коя е бил изцяло здрав .

Установено е, че в 80% от случаите те сполучливо са отгатвали здравословното положение на сниманите единствено по тяхното изражение.

Свързани публикации.. Болният от грип може да болести всеки в радиус от 2 м 0 Грип – по какъв начин се слага диагнозата? 0 Защо грипът зачестява в студеното и изсъхнало време? 1

Анализирайки в допълнение фотосите, учените отделят в допълнение време да открият кои са най-издайническите промени в чертите на лицето, по които може да се съди, че човек е с влошено здравe. Установяват, че това най-често са обезцветените устни, по-бледото от нормално лице, леките отоци към долните клепачи, леко провисналите горни клепачи и зачервените очи . Едновременното съществуване на повече от един от тези белези е явен сигнал за простуда, в това число в начален етап.

Получените резултати демонстрират, че даже единствено на база на фотография може да се разпознаят разликите в здравословното положение на човек. Още по-лесно става това при жив контакт, когато усещанията от промени в чертите на лицето се допълват от измения в говора или цялостното поведение на индивида.

Бъдете уверени в своите качества да разпознавате въпросните промени и при подозрение, че човек от обкръжението ви демонстрира признаци на простуда или грип, избягвайте близки контакти с него. Това е водещата превантивна мярка за опазване на здравето в сезона на грипа.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР