Когато сме гладни, доста често не сме много придирчиви към

...
Когато сме гладни, доста често не сме много придирчиви към
Коментари Харесай

Тези 10 неща не трябва да се консумират на празен корем

Когато сме гладни, много постоянно не сме доста придирчиви към храната и изключително рано заран похапваме, каквото първо забележим. Но има храни, които не трябва да се употребяват на празен стомах, тъй като има възможност от нежелани и рискови реакции.

1. Банан - съдържа магнезий и може да провокира нарушение на магнезиево-калцевия баланс в организма. Може да провокира отичане на стомаха.

2. Студени питиета - нервират стомаха и червата.

3. Картофи - таниновата киселина и пектинът има възможност да засилят отделянето на стомашен сок, което провокира дискомфорт.

 домати

4. Домати - наличието на огромно количество пектин и танинова киселина, които във взаимоотношение със стомашния сок се трансформират в гелообразно вещество.

5. Райска ябълка - също високото наличие на пектин и танинова киселина, както при домата, не си взаимодействат добре със стомашния сок. Възможно е даже образуването на камъни в бъбреците.

6. Глог - високото наличие на органична, винена и лимонена киселина в глога способстват за производството на стомашен сок и стомахът се препълва с газове и киселина.

7. Кисело мляко - при консумирането на празен корем киселото мляко губи забележителна част от потребните си свойства. Препоръчва се киселото мляко да се употребява най-малко 2 часа след хранене или преди сън. Така то фактически оказва помощ на храносмилането.

8. Захар - По принцип захарта се усвоява доста елементарно от организма. Но когато тя попада в празния корем, организмът не може да отдели задоволително количество инсулин за поддържането равнище в кръвта. Това крие заплаха от очни заболявания. Също по този начин тя е киселинно-образуваща храна, способна да наруши киселинния баланс в организма.

 чесън

9. Чесън - съдържащият се в него алицин нервира стените на стомаха и червата. Това може да провокира гастроспазми.

10. Портокали - може да провокират издуване на стомаха.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР