Когато си спрял да вярваш в Дядо Коледа и когато

...
Когато си спрял да вярваш в Дядо Коледа и когато
Коментари Харесай

Новият български филм Чичо Коледа е вдъхновен от истинска история

Когато си спрял да вярваш в Дядо Коледа и когато минимум очакваш някой да ти помогне, можеш да срещнеш своя Чичо Коледа задремал на автобусна спирка. Това е сюжетът на новия български филм " Чичо Коледа " на режисьора Ивайло Пенчев, чиято премиера ще се състои на 23 ноември 2021 в Зала 1 на НДК 19.00 ч. (част от програмата на Киномания).

Малко преди да замине с осиновителите си за Америка, където ще се осъществен фантазиите му, сираче е изоставено от тях и се оказва на улицата. Това не е някаква сълзлива мелодрама, а същинска история, въодушевила лентата. Тя е разказана в репортаж на " БТВ репортерите " " (Не)осиновени " от 17.12.2017 година

Изоставеният Гошко намира своя Чичо Коледа, който е изгубил паметта си. Те са приютени от трима улични музиканти, които са трансформирали в собствен дом изоставено бомбоубежище. Случайността среща Чичо Коледа и Гошко с красивата сервитьорка Милена, с любовницата на Датския принц и даже с президента и премиера. Чичо Коледа и детето стават медийна сензация за един ден, а по-късно всички не помнят за тях. Гошко е върнат в дома за сираци, а Чичо Коледа още веднъж остава на улицата. Той, музикантите и Милена към този момент имат обща идея – да осъществен фантазията на детето най-малко един път да чества същински рожден ден.



Таксиметровият водач Марин кара всеки ден на процедури в болничното заведение прикованата в инвалиден стол Ирина. Постепенно двамата стават близки, само че и схващат, че всеки от тях има своята шокираща загадка.

Случайна среща в болничното заведение на Чичо Коледа и Марин води до непредвидена за всички герои развръзка, в основата на която лежи остаряла фотография отпреди 40 години.

Понякога коледните чудеса са неуместни, само че не е изключено таман парадоксите да се окажат най-красивото коледно знамение.

Всеки от героите търси това, което жадува най-вече – семейство, еднаквост, амнистия, обич, състрадание, другарство. Поредица от непредвидени обрати прекатурва живота и взаимоотношенията на персонажите. Откривайки другите, всеки от тях открива и по нещо ново за самия себе си.



Главните функции в " Чичо Коледа " са поверени на Филип Аврамов, Ален Ангелов, Малин Кръстев, Симона Халачева, Васил Банов, Стефан Денолюбов, Свежен Младенов, Милена Аврамова, Китодар Тодоров, Меглена Караламбова, Ивайло Драгиев и Аня Пенчева.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР