Когато си спомняме тежки и трагични мигове от историята ни,

...
Когато си спомняме тежки и трагични мигове от историята ни,
Коментари Харесай

Цонев: За да не бъдат повтаряни трагичните мигове от историята, трябва да си спомняме всичко в пълнота


Когато си спомняме тежки и трагични мигове от историята ни, с цел да не бъдат повтаряни, би трябвало да си спомняме всичко в цялост. Това съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи в декларация от името на ПГ във връзка отбелязването на Деня за респект към жертвите на комунизма, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Паметта на един народ е значима и за бъдещето му. Когато си спомняме тежки и трагични мигове от историята ни, с цел да не бъдат повтаряни, би трябвало да си спомняме всичко в цялост “, сподели Цонев.

„ Когато приказваме за жертвите на комунистическия режим, не можем да не почетем и паметта на тези, които, борейки се за правото на самоопределяне, за своите вяра, религия и имена дадоха живота си за това тоталитарният режим да престане да съществува и в България да се откри народна власт. Добре е всички да помним това “, уверен е депутатът от Движение за права и свободи.

„ Не е откровено да кажем за жертвите на комунистическия режим, тези които са паднали незабавно след установяването му в резултат на Народния съд и репресиите. И да пропуснем един от най-репресивните епизоди от българската история, от историята на комунистическия тоталитарен режим- това е опитът за етническо и религиозно пречистване на българските мюсюлмани, на етническите турци, който беше извършен в няколко стадия. Чийто заключителен миг беше съпроводен и с доста жертви от страна на българските мюсюлмани и българските турци “, счита Йордан Цонев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР