Когато се свързахме с председателя на Народното събрание Никола Минчев,

...
Когато се свързахме с председателя на Народното събрание Никола Минчев,
Коментари Харесай

28 участници в КСНС са под карантина, само Вигенин не

Когато се свързахме с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, първо го попитахме за хората, които са участвали на Консултативния съвет за национална сигурност. 28 души са участвали на това съвещание, единствено с един човек не можахме да се свържем, само че допускам, че това ще стане тази заран. Това съобщи пред bTV шефът на СРЗИ доктор Данчо Пенчев.

Той посочи, че единствено заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин от всички участници в КСНС няма да е под карантина, защото е преболедувал Covid-19 през последните три месеца преди контакта с Минчев, а останалите ще са у дома за седмица.

Директорът на Столичната районна здравна ревизия сподели още, че процедурата по слагане под карантина на контактните на ръководителя на Народното събрание е стартирала на 11 януари, като това се брои и за първия им ден от изолацията, макар че позитивният резултат от теста е излязъл на 10 януари вечерта.

" За лицата със приключен имунизационен развой и бустерна доза карантината е пет дни, защото на петия ден се прави тест и в случай че той е негативен, карантината се подвига ", изясни доктор Данчо Пенчев.

По думите му, водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов също е с наставление от СРЗИ за слагане под карантина. На въпрос, в случай че Костадинов наруши изолацията, какво следва, доктор Пенчев изясни:

" Органите на Министерство на вътрешните работи са тези, които ревизират лицата под карантина. Ако Костадинов се появи на обществено място, има административно-наказателни ограничения - ще му бъде формиран акт ".

Очаквайте детайлности!
Свързани вести Кристиан Вигенин: Аз не подлежа на карантина Държавата под карантина след КСНС ОБЗОР
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР