Когато се разделяме с някого, винаги боли. И дълго време

...
Когато се разделяме с някого, винаги боли. И дълго време
Коментари Харесай

Измъчват ли ви сравненията с новата му приятелка?

Когато се разделяме с някого, постоянно боли. И дълго време по-късно, ни жегва при мисълта за него, при инцидентна среща и даже единствено когато постне нещо ново във Facebook.

Особено в случай че това “нещо ” е нова жена.

Моментът, в който научим, че сме били сменени с нова обич, е обвързван с болежка, ревнивост и трудно любознание. Ако към момента таим усеща към някогашния си… или даже от дълго време да не е по този начин.

Въпросът е в това, че всяка от нас има дълбока нужда да се усеща специфична .

Дори той от дълго време да е затворена страница в рубрика “минало ”, продължаваме да се питаме: с мен ли е бил най-хубавият му секс, имал ли е по-красива, аз ли съм била любимката на фамилията му?

И тъй като няма по какъв начин да бъдем единствени, желаеме най-малко да знаем, че сме били най-хубавите. Затова, всяка жена, която излезе на манежа след нас, бива подлагана на ревизиране под лупа. Ровичкаме в профила й във Facebook и в Инстаграм, инспектираме всеки милиметър от всяка фотография, търсим доказателства, че тя не е “нищо изключително ”, че е просто компромис, че той просто търси метод да убие времето, до момента в който се пробва да ни забрави…

За нищо не света не желаеме тя да се окаже ъпгрейд, по-добра от нас.

“Дори да сме били окей с раздялата, сега, в който забележим някогашния си с друга жена, започваме да се изтезаваме, ” споделя психологът Томас Едуардс. “Първо започваме да гледаме под лупа по какъв начин наподобява на външен тип тази жена. След това търсим улики за това дали някогашният ни е по-щастлив с нея , в сравнение с е бил преди този момент с нас. Опитваме се да съберем информация за това по какъв начин се държи с нея, дали е по-различен. ”

Когато започнете да се сравнявате с новата жена, пробвайте се да си припомните нещо у себе си, с което се гордеете. Добрият външен тип, образованието, страхотните другари, това, че сте виновен и харесван човек…

Какво е намерил в нея, което на мен не ми доближава?

Да приемем, че сте “по-добра ” от новата жена в живота му.

Това не значи безусловно, че сте по-добрата половинка за него .

Според Едуардс, “Фактът, че някогашният ви е избрал напълно друг от вас вид жена приказва повече за някогашния ви, в сравнение с за вас самата. ”

Тя не е наложително по-добра или по-лоша. Тя е друга – и тъкмо това е концепцията.

Има основателна причина двамата с него да скъсате. Точно по тази причина, най-логичното е идващия път той да избере нещо друго.

Приемете обстоятелството, че човек нормално има потребност от друг вид сътрудник в обособените стадии на живота си. На 20 години вас ви добавя един вид човек, на 30, на 40 и по този начин нататък – се нуждаете от напълно разнообразни тласъци, с цел да се чувствате щастливи в една връзка.

Точно това се е случило и с вашия някогашен. Приемете го.

 Измъчват ли ви сравненията с новата му другарка?
Фокусирайте се върху обстоятелството, че вие самата се нуждаете от нещо друго този път. Ако с този мъж ви е било писано да останете дружно и сте били щастливи, нямаше да се стигне до разлъка. Мислете за нещата, които ви предстоят. За нещата, които имате предпочитание от тук нататук да извършите по друг метод. За всичко, което не ви е достигало в тази обич – и което в този момент имате късмет да срещнете в очите на различен човек.

Спрете да ровите във Facebook и Гугъл и още веднъж и още веднъж да разглеждате фотосите й. Вие сте по-важна от него и от нея.

Той се е оказал несъответствуващ за вас . Мислете за тази разлъка като за най-хубавото решение за вас самата. Как желаете да измененията живота си? Какво в действителност мощно желаете да подобрите в себе си? Работете в тази посока.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР