Когато създателят на веригата Ikea Ингвар Кампрад почина в събота

...
Когато създателят на веригата Ikea Ингвар Кампрад почина в събота
Коментари Харесай

Какво ще стане с милиардите на основателя на Ikea след смъртта му?

Когато основателят на веригата Ikea Ингвар Кампрад умря в събота на 91-годишна възраст, той беше в класацията на Bloomberg Billionaires Index на 8-мо място в света по благосъстояние със положение, изчислявано на 58,7 милиарда $.

Той обаче предпочиташе да не бъде възприеман като един от най-богатите хора в Европа и в света и десетилетия по-рано " съобщи " контрола върху верига номер 1 за домашно обзавеждане на мрежа от фондации и холдингови компании. Целта на това деяние беше в дълготраен проект да се подсигури независимостта и сигурността на концепцията на Ikea.

Със структурата, която беше учредена през 80-те години на предишния век, се дефинира компанията Almhult да остане отвън директния надзор на фамилията на Кампрад.

 Почина основателят на Ikea. Как Ингвар Кампрад построи своята империя?
Почина основателят на Ikea. Как Ингвар Кампрад построи своята империя?

Той беше измежду най-богатите и сполучливи хора в света

За тях, въпреки това, остана част от благосъстоянието, следено от друга компания - Ikano Group. Тя се занимава с финансови действия, парцели, произвеждане и търговия, като включва активността на Ikea в югоизточната част на Азия. Групата има активи за 8 милиарда евро.

Чрез структурата на Компрад управлението на по-голямата част от обектите на Ikea е в ръцете на фондацията Stiching Ingka. Търговската марка, от своя страна, се ръководи от записаната в Лихтенщайн фондация Interogo, дъщерна на Inter Ikea - световният франчайз на Ikea.

" Interogo се ръководи от Съвета на фондацията, който има двама членове, както и от Надзорния съвет, който има седем членове ", изяснява ръководителят на връзките на Interogo Андрес Билънд. " Членовете на семейство Кампрад са в Надзорния съвет ", добавя той.

 Снимка 337468
Източник:

От друга страна единствено част от дейностите на фондацията Stichting Ingka са благотворителни. Тя дава отговор още за реинвестирането на облагата на компанията.

Цялата тази конструкция е била основана, с цел да подсигурява, че Ikea, както наподобява тя през днешния ден, ще живее доста по-дълго от създателя си. Според специалисти тя, от една страна акцентира приемствеността, само че прави невероятно физическо лице, без значение дали върховен управител или правоприемник на фамилията, да поеме цялостния надзор след гибелта на Ингвар Кампрад.

" Кампрад не се интересуваше от парите. Това се вижда ясно от метода, по който той структурира собствеността на компанията ", счита шефът на Ikea Foundation Пер Хегенес.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР