Когато руският президент Владимир Путин обяви инвазията в Украйна, войната

...
Когато руският президент Владимир Путин обяви инвазията в Украйна, войната
Коментари Харесай

Животът в Русия след инвазията: зловещи затворени витрини и масов страх от мобилизация

Когато съветският президент Владимир Путин разгласи нашествието в Украйна, войната изглеждаше надалеч от съветската територия. И въпреки всичко в рамките единствено на няколко дни спорът застигна и Русия - не с крилати ракети и минохвъргачки, а под формата на безпрецедентни санкции от западните държавни управления и корпорациите.

Три месеца по-късно, доста елементарни руснаци към този момент усещат резултата от рестриктивните мерки, споделя " Асошиейтед прес ". Огромните търговски центрове на Москва се трансфораха в злокобни затворени витрини, в миналото заети от западните търговци.

McDonald`s, чието отваряне в Русия през 1990 година беше културен феномен, се отдръпна напълно в отговор на нахлуването в Украйна. 

IKEA, която е олицетворението на наличните модерни улеснения, прекрати работата си в Русия. Десетки хиляди работни места в този момент внезапно са сложени под въпрос, освен това за доста малко време.

Големи индустриални играчи, в това число петролните колоси BP и Shell,  автомобилният производител Renault, напуснаха съветския пазар, макар големите си вложения. Shell пресметна, че ще загуби към 5 млрд. долара, пробвайки се да се отърве руските си активи.

Докато мултинационалните компании напускаха, хиляди руснаци, които разполагаха с задоволително средства, направиха същото. Те се уплашиха от тежките нови решения на държавното управление, свързани с войната, които се смятат от някои за връщането на тоталитаризма. 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР