Когато решим да посетим южна Италия и, по-специално Сицилия или

...
Когато решим да посетим южна Италия и, по-специално Сицилия или
Коментари Харесай

Неподозираната заплаха, надвиснала над Санторини

Когато решим да посетим южна Италия и, по-специално Сицилия или региона към Неапол, няма по какъв начин една част от атрактивността на тези места да са настоящите вулкани: Етна в първия случай и Везувий във втория.
 Помпей, изригването на Везувий и за какво туристите връщат камъчета за спомен поради поличба
Проклятието, което пази Помпей от туристите

Невероятно, само че факт

Когато обаче се отправим към Санторини, чакаме божествени залези и съвършените фотоси за Instagram. Не вулкан. Това обаче може би е на път да се промени, тъй като напълно прясно проучване демонстрира неподозирана вулканично активност наоколо до идиличния остров.

Колумбо е подводен вулкан единствено на няколко километра от Санторини. Екипът на Кайетан Шрапкевич от Imperial College London употребява нова технология, с цел да изследва сеизмичните форми и попада на неоткрита досега камера на вулкана, която сега се цялостни с разтопена магма.
 Снимка 347775

Заключението на проучването, оповестено в, е, че въпреки да не може да се планува изригването на Колумбо, вулканът съставлява опасност и би трябвало да бъде следен непрекъснато.
 Снимка 347779

Последното изригване на вулкана край Санторини е през 1650 година, когато умират 70 индивида. Нарасналият брой на популацията на острова в последните години, както и туристическия напор, който провокира обаче значи, че сходно изригване в днешно време би имало в пъти повече жертви, прецизират от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР