Когато президентът Доналд Тръмп напусне поста си, той ще трябва

...
Когато президентът Доналд Тръмп напусне поста си, той ще трябва
Коментари Харесай

Шест висящи дела чакат Тръмп да опразни Белия дом

Когато президентът Доналд Тръмп напусне поста си, той ще би трябвало да дава отговор по няколко каузи, които са с друга трудност и към момента са висящи.

Солта и пипера на платената обич

В Окръжната прокуратура на Манхатън отлежава делото за финансовите вътрешни планове на Trump Organization. То се следи от прокурора на Манхатън Сайръс Ванс - младши, би трябвало да отговори на един извънредно сериозен въпрос "Защо в навечерието на изборите през 2016 година тогавашния поддръжник на Тръмп и негов юрист - Майкъл Коен, е направил заплащания по сметките на дами, които настояват, че са имали извънбрачни връзки с кандидат-президента? ". Става дума за порнозвездата Сторми Даниелс и модела на Playboy Карън Макдугал. През 2019 година Коен съобщи под клетва пред Конгреса, че Тръмп е знаел за заплащанията и в това няма никакви подозрения.

Освен това, прокуратурата не се е отказала да довърши и другата сюжетна линия по това дело - възможното присъединяване на Доналд Тръмп и неговата компания в банкови, застрахователни и данъчни измами, прикривани с фалшифицирани документи. Бившият (все още) държавен глава на Съединени американски щати неведнъж е отказвал да даде на прокуратурата данъчните си заявления и финансовите доклади на компанията за последните осем години, като по този начин се е опитвал да блокира работата по делото.

Да бъдеш първи във ранглиста...

Главната прокуратура на щата Ню Йорк ще ревизира дали Тръмп правилно заявява активите си. При показанията си Майкъл Коен показва, че Тръмп, дружно с членове от фамилията му, неведнъж "раздували “ общите си активи, като задачата била да бъдат включени в класацията на Forbes на най-богатите хора. В същото време Тръмп свивал активите си, с цел да заплаща по-малко налози.

Главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс разгласи, че ще се самосезира във връзка думите на Коен, с цел да види дали в действителност Тръмп не направил нарушавания и измами. Точно преди месец - през октомври синът на президента Ерик Тръмп, бе разпитван под клетва дали той или Trump Organization са се опитвали изкуствено да раздуват или свиват активите си.

Фонд "И аз съм човек " - от време на време мед, от време на време жило

Главните прокуратури в щата Мериленд и щата Вашингтон проверяват заявените хонорари на Тръмп. Делото е заведено още през 2017 година, като обвиняването е, че Тръмп е нарушил член от Конституцията, отнасяща се до президентските хонорари. Той си прибирал приходите, извоювани от представители на непознати държавни управления, отсядали в хотела му в центъра на Вашингтон. До този май делото изглеждаше на трупчета, само че Апелативният съд на Четвърти правосъден окръг (щатите Мериленд, Северна Каролина, Южна Каролина, Вирджиния и Западна Вирджиния) анулира решението на трима съдии, съгласно което ищците нямали съображение да заведат делото. Тръмп апелира решението пред Върховния съд, който още не се е произнесъл по проблема.

Не посягай на публицист - нито с ръка уединено, нито с думи пред всички

В тази "секция " делата са две, все за клюка. Едното е заведено от Джийн Карол, а другото - от Самър Зервос.

През август 2020 година арбитър на Върховния съд на щата Ню Йорк отхвърли опитите на Тръмп, в лицето на юристи от Министерството на правораздаването, да забавят съдбоносно дело за клюка, заведено от Джийн Карол. Дългогодишната журналистка, която през днешния ден е на 77 години, твърди, че през 90-е години Тръмп я изнасилил в пробна на магазин, в който те инцидентно се засекли. До момента на срещата в магазина Кaрoл не познавала персонално Тръмп, само че той я заговорил, защото тя била известна с рубрикaта си зa персонални cъвeти. След това я пoмoлил дa гo пocъвeтвa кaквo бeльo дa купи на негова близка, чието име не загатнал. А когато били покрай една от пробните в магазина, по думите на Карол, Тръмп се нахвърлил върху нея. Днес той отхвърля изказванията й с думите: „ Тя не е мой вид “.

Самър Зервос е някогашен участник в риалити шоуто „ Стажантът “, в който Доналд Тръмп е един от водещите. През 2017 година тя завежда делото за клюка против него, защото той я назовава лъжкиня поради изказванията й, че през 2007 година полово я насилил в хотел. В края на 2019 година Тръмп не съумя да приключи делото, само че производството по него бе спряно и то ще бъде „ на пауза “, до момента в който Тръмп публично не опразни Овалния кабинет.

Чичо, чичо, за какво лъжеш?

Дело, заведено от Мери Тръмп. Тя е племенница на президента - щерка е на най-големия брат на Тръмп – Фред. Той умира през 1981 година – на 42-годишна възраст, откакто получава сърдечен удар вследствие на затруднения от алкохолизма си. Този септември Мери заведе дело против Тръмп поради това, че е направил машинация по отношение на нея, с която й е попречил да получи обективен дял от наследството на дядо й - бащата на Тръмп, Фред Тръмп-старши.

Мери Тръмп е създател на бестселъра „ Прекалено доста и в никакъв случай задоволително: по какъв начин моето семейство сътвори най-опасния мъж в света “. В книгата си тя написа за „ властническия темперамент на Доналд Тръмп и повода той да е подобен – токсичното му семейство”. Най-скандалното изказване на Мери Тръмп е, че чичо й е станал студент с машинация. Той намерил човек, на който платил да се яви вместо него на SAT.

Така с помощта на „ високата оценка, която изкарал „ дубльорът му”, младият господин Тръмп имал опцията да следва в влиятелното бизнес учебно заведение към Университета на Пенсилвания. Мери написа и че Доналд Тръмп обичал да тормози по-малкия си брат Робърт. Той криел обичаните играчки на братчето си - камиончета Tonka, а когато детето започвало да плаче, Доналд го заплашвал, че в случай че не млъкне незабавно, ще счупи камиончетата пред очите му.

Мери Тръмп цитира и по-голямата сестра на настоящия американски държавен глава – Мариана Тръмп Бари, през днешния ден към този момент пенсионерка, която, когато схванала, че брат й е претендент за президент, споделила: „ Това няма по какъв начин да се случи. Той е смешник. А това, което е постигнал, са пет банкрута “.

Съдът се готви за скок!

Освен описаните одеве каузи, доста евентуално е Тръмп да бъде упрекнат и във възпрепятстване на правораздаването по следствия, свързани с pycĸaта нaмeca в aмepиĸaнcĸитe пpeзидeнтcĸи избopи през 2016 година.

По време на показания пред Конгреса през юли 2019 година спeциaлният cъвeтниĸ Poбъpт Mюлep, ĸoйтo pъĸoвoди paзcлeдвaнeтo, разгласи, че съгласно него против Тръмп могат да бъдат повдигнати обвинявания, само че откакто напусне президентския пост. Припомняме, че Mюлep oбвини три pycĸи opгaнизaции и 13 жители на Русия в „ нapyшaвaнe нa aмepиĸaнcĸитe зaĸoни c цeл нaмeca в избopитe в CAЩ и в пoлитичecĸитe пpoцecи “.

Към момента никой наблюдаващ не се наема да предвижда дали някое от тези каузи ще се трансформира в действителна опасност за Тръмп. Повечето анализатори напомнят, че Тръмп от десетилетия показва умения да употребява безусловно всички законови благоприятни условия, с цел да се отбрани. А при положение, че това се окаже невероятно, знае по какъв начин да размъти водата по този начин, че да забави делото до... неговия натурален неуспех.

Факт е обаче, че като някогашен президент, Тръмп ще има доста по-малко козове и правна отбрана, в сравнение с като настоящ президент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР