Когато през 2020 г. Стефан Иванов и 17-годишният му син

...
Когато през 2020 г. Стефан Иванов и 17-годишният му син
Коментари Харесай

Българин - част от единствена по рода си експедиция

Когато през 2020 година Стефан Иванов и 17-годишният му наследник Максим прекосяват Атлантическия океан с гребна лодка, надали някой си е мислил, че това ще е последното им премеждие. Напротив - 2023 година ще стартира впечатляващо за Стефан Иванов.
 Стефан Иванов, Максим Иванов и Атлантическия океан, който прекосиха с лодката си Neverest
Съдбата обича смелите. Смелите българи също

Стефан и Максим Иванови прекосиха Атлантическия океан с лодката си Neverest

Докато Максим стартира първата си година като студент в Станфорд, татко му се насочва на вълнуваща експедиция. Кръстени " Мисията на Шакълтън ", тя потегля от Антарктическия полуостров към остров Южна Джорджия около нос Хорн - най-опасното място в океаните на планетата.

" Ще проследим пътешествието, осъществено от английския откривател Ърнест Шакълтън и петима членове на неговия екипаж в тяхната ветроходна избавителна лодка " Джеймс Кеърд ". Това корабоплаване се счита от мнозина за най-великото странствуване с дребна лодка, реализирано в миналото ", написа самият Стефан във Фейсбук страницата си.
 Снимка 599149

В гребната експедиция влизат още исландецът Фиан Пол, който е неин лидер и откривател с най-вече Гинес върхове в света, реализирани в границите на една атлетическа дисциплинираност (33), както и още няколко опитни гребци - Джейми Дъглас-Хамилтън от Англия, Лиза Фартхофер от Австрия, Майк Матсън и Брайън Краускпф от Съединени американски щати. Както и Стефан Иванов от България.

Шестимата ще гребат непрекъснато в групи от по трима, като се сменят на всеки час и половина. " По този метод всеки от нас ще бъде на греблата по 12 часа на денонощие, в случай че гребането не бъде прекратено от големи стихии, които са по-скоро норма, в сравнение с изключение в " Крещящите 60 " и " Яростните 50 " на Южния океан, през които ще направляваме ", разяснява Иванов.
 Ърнест Шакълтън,
Впечатляващо ново изобретение на Антарктида

Корабът на Ърнест Шакълтън - открит недокоснат

Експедицията " Мисията на Шакълтън " ще може да бъде следена в действително време на тракера, както и страницата на Стефан и Максим Иванов Ocean Row. Там най-вероятно ще открием и точната дата на стартирането й, когато тя стане известна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР