Когато през 2005 г. издадох първата книга на Янко Гочев

...
Когато през 2005 г. издадох първата книга на Янко Гочев
Коментари Харесай

Никола Григоров: В Македония от 1913 г се упражнява див и вардарски геноцид спрямо българите

„ Когато през 2005 година издадох първата книга на Янко Гочев „ Руската империя против България “ доста хора ме счетоха за вманиачен, че съм издал такава книга, тъй като в тази книга са показани може би 90% от истините, които през днешния ден не се знаят и не се преподават в нашите учебни заведения и тъй като съм посочил тези истини. За моя наслада от 2005 година до момента същинското отношение на русия към България към този момент не е загадка. Мисля че към този момент 70-80% от българите знаят, тъй че аз съм удовлетворен, тъй като доста работи са свърших персонално, второ доста хора се пробудиха. “, споделя Никола Григоров, посетител на Васил Данов в предаването „ Видимо и невидимо: Абордаж “. Никола Григоров е създател и дълготраен водещ на телевизионното предаване „ Сите българи дружно “. Издател е на десетки заглавия за най-значимите събития и персони в новата ни история, песнопойки и сборници със остарели и нови песни от Македония. Той е несклоняем герой за българската идея в Македония, Сърбия и Гърция. През 2008 година Н. Григоров откри гроба на съзнателно забравения воин от Първата международна война ген. Иван Колев, със лични средства го извади от пръстта, възвърне паметника му и го трансформира в място за всенародно поклонение.

Според Н. Григоров доста европейски дипломати от най-високо равнище подкрепяха Северна Македония за приобщаването ѝ в Европейски Съюз до преди няколко години, такива като Урсула фон дер Лайен, Габриел Ескобар, Оливер Вархей, Еманюел Макрон. „ След това има едно малко оттегляне от поддръжката. Европейските лобисти на нарушителите в Скопие, малко се свиха в черупката си. “

„ Изрично е казано в Конвенцията за геноцида - когато се основават условия за унищожаването на дадена народност, това е геноцид. В Македония съзнателно се основават условия. Първо ги няма в устава (Конституцията – б.р.), второ - на инат на всичките контракти, които са подписвани - интернационалните конвенции, контракти за Правата на индивида, Хартата за правата на индивида, българите от Македония нямат обикновени човешки права. Значи това е геноцид. След като създаваш условия за заличаване на даден народ, откакто е закононарушение да се обявиш за българин, откакто е притискан по всевъзможен метод - унищожават му се книгите, вестниците. “, споделя Н. Григоров.
„ Още в сключването на Ньойския контракт е записано – права на малцинствата. Всичките тези македонски лобисти са не запомнили дори и не си четат личните документи (Хартата за правата на индивида, Европейската спогодба за отбрана на правата на индивида и главните свободи – б.р.). За да влезе една страна в Европейски Съюз тя би трябвало да дава отговор на Копенхагенските критерии. В момента Македония не дава отговор на Копенхагенските критерии, те не дават отговор и на една запетайка от тези критерии. “, безапелационен е Никола Григоров.

Повече за ползите на русия в Македония и за контракта от 1893 година сред русия и Франция, за икономическите зависимости на Западна Европа от русия, за фонд „ Лобиране “ на РСМ, за какво нашите политици не употребиха за рамка гръцкия контракт със Северна Македония – отговори на тези и други въпроси ще получите от видеото:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР