Когато премиерът Бойко Борисов покани папа Франциск у нас, стана

...
Когато премиерът Бойко Борисов покани папа Франциск у нас, стана
Коментари Харесай

Това ще бъде менюто на папа Франциск у нас

Когато министър председателят Бойко Борисов предложения папа Франциск у нас, стана ясно, че Светият отец от дете знае за България.

Оказа се, че баба му купувала в специфична аптека в Аржентина бактерия на прахуляк, с цел да му прави българско кисело мляко. Дали то ще е част от менюто му по време на визитата му у нас остава мистерия, защото информацията за него е поверителна.

Все отново папата ще опита родно кисело мляко, откакто министър-председателят Бойко Борисов ще му подари от него, дружно със златовезана икона и омофор. Премиерът ще връчи даровете си на Светия отец при посрещането му на летище София на 5 май, заяви държавната пресслужба.

И въпреки менюто на папата да остава мистерия, известно е кой ще му подготви ястията - монахини.

След визитата на Светият отец в Съединени американски щати стана ясно, че той не яде паста, само че обича зеленчуци и морски блага. Освен че ще обядва в манастира на сестирте Францисканки у нас, там той ще се отдръпна и за къс отдих.

В манастира към този момент се пазят принадлежности, с които се е хранил глава на римо-католическата черква. Една от сестрите францисканки преди време ги открива в някогашната квартира на папа Йоан XXIII и ги придвижва в манастира.

Днес всеки може да се допре до тях, разкрива в собствен ретортаж телевизия Bulgaria ON AIR.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР